Gökdemir, TARİŞ"in içinde bulunduğu bu durumun Didimli üreticiyi de etkilediğini belirtti.
TARİŞ"in için de bulunduğu durum Aydın Ziraat Odalarını tedirgin ederken, TARİŞ"in üreticiye alacaklarını verememesi sebebiyle bir araya gelen Aydın Ziraat Odası temsilcileri devletin TARİŞ"e destek vermesi noktasında bir taslak hazırladı. Hazırlanan taslağın en kısa südre hükümete göndereceği öğrenildi. 35 bin dönüm araziye sahip olan Didim ise, 200"e yakın üreticinin TARİŞ"ten alacaklı olduğu kaydedildi.
Toplantının içeriğine ilişkin açıklamalarda bulunan Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir, “Söke"deki toplantıda fikir alış verişinde bulunuldu ve sonuç olarak Hükümet"e durumla ilgili bir taslağın gönderilmesi kararlaştırıldı. Taslakta hükümetin daha önce kooperatif ve birliklere uyguladığın borçların ertelenmesi ve TARİŞ"e yardımda bulunması ve çiftçiye olan borçların ödenmesi konusu dile getirildi. Ayrıca TARİŞ"in kapanmasını istemediğimiz dile getirdik” dedi.
Aydın"daki 16 ziraat odası olarak bu taslağa imza attıklarını belirten Gökdemir, “TARİŞ kapatılırsa üretici Tüccarın eline bırakılır. Bunu da dile getirdik. TARİŞ"in bu durumundan Didimli üretici de etkilendi. Bu konuda hükümetin duyarlılığı bekliyoruz” diye konuştu.