Mimar Ahmet Şensan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Nazilli Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Olağan Genel Kurulunda bu kez üç aday yarıştı. Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili Coşkun Okay"ın Divan Başkanlığı ve Nazilli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Nazilli Esnaf Odaları Başkanı Ahmet Güntay, Nazilli Demirciler, Esnaf ve Sanatkârlar odası Başkanı Hasan Hüseyin Ekdial"in divan üyeliklerini yapmış olduğu olağan genel kurul sonunda yapılan oylamada sandıktan çıkan oylarda odanın 13 yıldır başkanlığını yürüten Celal Düzgün 88 oy alarak başkanlığı kaybetti. İkinci aday Mitat Kavran 64 oy alırken ilk kez aday olan Hüdai Tosun 118 oy alarak başkanlığı kazandı. 630 üyeli Nazilli Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Genel Kuruluna katılan 284 kişiden 270"i oy kullandı.
Kongrede yaptığı konuşmada 20 yıldır aktif ticaret hayatının içerisinde olduğunu ifade eden Tosun “Bundan yaklaşık bir yıl önce, bir grup arkadaşımız, oda başkanlığına aday olmam konusunda teklifte bulundular. Zaten ilçe esnafı olarak bizler, yıllardır esnaf odası yönetiminde bir değişim olması gerektiğini düşünmekteydik. Aday olma kararını almadan önce ilçe esnafımızla bire bir görüşerek, değerli fikirlerini aldım. Tüm bu görüşmelerim sonucunda yeni bir oluşumla seçim yoluna çıktık. Bizim esas görevimiz esnafımızın sorunlarına tercüman olmaktır. Her esnaf kardeşimin derdi, benim derdim, sevinci de benim sevincim olacaktır.”

ÖNCE KENDİ ESNAFIMIZ
Projelerinden bazılarını açıklayan Tosu “Nazilli esnafından olmayan kişilerin pazarlara yayılmasını engelleyerek öncelikle kendi esnafımıza kucak açacağız. Görüştüğümüz bankalardan paraya sıkışan esnafımıza uygun ödeme şartlarında uzun vadeli kredi verilmesini sağlayacağız. Kaydı bulunmayan kişileri tespit edip ilgili yerlere kayıtlarını yaptırmalarını sağlayacağız. Esnafımıza ucuz Kasko imkânı sağlayacağız ve iletişimde esnaf hattını faaliyete geçireceğiz” dedi.
Hüdai Tosun"un listesindeki Yönetim Kurulu Üyeliklerine Ali Yüksel, Mevlüt Çağlayan, Süleyman Karlıdağ, Hasan Kuruoğlu, Ertan Çetintaş, İbrahim Ayyıldız seçilirken Denetim Kurulu Üyeliklerine de Ziya Yıldırım, Hatice Kocaesgi ve Necdet Yapıcıoğlu seçildi. -iha