Söke Ticaret Odası salonunda gerçekleşen kredi protokolü imza törenine Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, Meclis Başkanı Behlül Er, VakıfBank Söke Şube Müdürü Feyza Çalık, Söke Ticaret Odası üyeleri katıldı.
Ülke olarak ekonomik anlamda zor bir dönemden geçildiğini belirten Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, zor dönemde bankalara da sorumluluk düştüğünü söyledi. Banka müdürlerinin ekonomik gerçekleri göz önünde tutarak kentin içinde bulunduğu durumu yukarı makamlara doğru aktarmalarını beklediklerini söyleyen Süleyman Toyran; “Banka müdürleri kendi inisiyatiflerini de doğru şekilde kullanarak iş dünyasına yardımcı olmalılar. Bu zor dönem bu şekilde atlatılabilir” dedi.
Odalar ile kredi protokolleri imzalama uygulamasını ilk olarak VakıfBank"ın başlattığını belirten VakıfBank Söke Şubesi Müdürü Feyza Çalık da, Vakıfbank"ın sağladığı kaynakları, her türlü ihtiyaca göre geliştirdiği kredi çeşitleri ve bankacılık ürünlerini, düşük faiz, uygun vade, kolay ödeme koşulları ve kullanım kolaylığı ile reel sektörün hizmetine sunmaya devam ettiğini kaydetti. Çalık; “Bugün Söke Ticaret Odası ile Sökeli tüccar ve sanayicilerin finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla içerisinde cazip kredi seçeneklerinin yer aldığı bir protokol imzaladık. Böylece banka olarak yurt çapında başlattığımız Reel sektöre yönelik destek paketi uygulamalarına bir yenisini eklemiş olduk” diye konuştu.
Söke Ticaret Odası ile Vakıfbank arasında imzalanan protokole göre oda üyelerine 10 yıla kadar vadeli işyeri edindirme kredisi ve 5 yıla kadar işletme ihtiyaç kredisi imkânı sunuluyor.
Söke Ticaret Odası üyeleri, Vakıfbank'tan İşletme İhtiyaç kredilerini yüzde 1,39'dan başlayan faiz oranıyla kullanılabilecekler. Pakette Eximbank veya Banka kaynağından oluşan döviz ve YTL ihracat kredileri ile orta ve uzun vadeli Yatırım Kredisi kullanma imkânı da sağlanıyor.
Pakette ayrıca, oda üyelerinin nakdi, gayrinakdi kredilerden ve dış ticaret işlemleri için uygun faiz, komisyon ve ödeme seçeneklerinden faydalanma fırsatları da yer alıyor.