Hafta sonu (31 Ocak Pazar günü) yapılacak Aydın Bakkallar Odası Olağan Genel Kurulu için, odanın 17 yıllık başkanı Saim Uygurlu"ya karşı Avantaj Marketlerin sahibi Harun Pehlivan adaylığını açıkladı. Aydınlı bakkalların, sorunlarına çözüm üretmek amacıyla, aday olduğunu ifade eden Pehlivan, “Aydınlı Bakkallar Odası yıllardır kendi mesleğini icra etmeyen bir başkan tarafından yönetilmektedir. Aday olmaktaki amacımız Odayı sadece aidat toplayan bir kurum olmaktan kurtarıp, bakkal esnafının sorunlarını çözmektir” dedi.

Aydın"da bakkal esnafının her geçen gün kan kaybettiğini ve bakkalların sayısının her geçen gün azaldığını ifade eden Başkan Adayı Harun Pehlivan, “Bundan 4-5 yıl önce Aydın"da yaklaşık bin bakkalımız vardı. Şu anda 804 bakkal var. Bunların da yaklaşık yüzde 8"i 42 TL"lik esnaf sicil kaydını sildirme parası bulamadığı için üyeliği devam ediyor. Yani bir zamanlar mahallenin dert babası olan bakkalımız kötü yönetim nedeniyle dert küpü haline geldi. Biz bakkalımızın eski günlerine kavuşması için çalışacağız” diye konuştu.

Aydın"da yönetim boşluğu nedeniyle bakkalların bu duruma düştüğünü belirten Aydın Bakkallar Odası Başkan Adayı Harun Pehlivan, “Maalesef Aydın"daki bakkallar yıllardır kendi mesleğini icra etmeyen bir başkan tarafından yönetildi. Bu da mesleki açıdan sorunların çözülmediği gibi daha da artmasına neden oldu. 26 yıllık bakkalım. Şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım en az 10 yıllık tecrübeye sahibiz. Bakkallıktan emekli oldum. İşlerimi çocuklarım devam ettiriyor. Bundan sonra mesleğime ve meslektaşlarıma olan vefa borcumu ödemek için bu yola çıktım. Seçilmem halinde Aydın"ın kanayan yarası ekmek sorununa fırıncılarla birlikte çare bulacağımıza yılda bir defa Ramazan ayında iftar yemeği ile meslektaşlarımızı kaynaştıracağımıza söz veriyoruz. Bunun yanında oluşturacağımız bir web sitesi ile bakkalların, her şeyden haberdar olmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Pehlivan ayrıca, Pazar günü yapılacak olağan genel kurula tüm bakkal esnafının katılmasını isteyerek, ekibine 4 yıl yetki verilmesi haline, 4 yıl sonra Aydın Bakkalının bir çok sorununun çözüleceğine kaydetti./iha