Meclis"teki kavganın ortasında bir de "oda basma" krizi yaşandı. Güldal Mumcu"nun "odasını basmak"la suçladığı Arınç, dün bir basın toplantısı yaparak iddiaları reddetti.

CHP"li TBMM Başkanı Güldal Mumcu"nun gensoru görüşmelerine verilen arada "odasını basmak"la suçladığı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün bir basın toplantısı yaparak yaşananları "kendi açısı"ndan anlattı.

SORUMLU MECLİS"İ YÖNETENDİR: Yaşanan olayların sorumlusu şüphesiz Meclis"i yöneten Başkan veya vekilidir. Sayın Mumcu"nun yönetiminde geçmişte bu tür tartışmalar, kavga boyutuna varmasa bile maalesef zaman zaman yaşanmıştır.

CHP"Lİ GİBİ HAREKET EDİYOR: Sayın Mumcu adil ve tarafsız bir yönetim sergilememekte. Bir CHP"li gibi hareket etmekte. CHP"den kim el kaldırırsa söz vermekte, ne konuşursa onaylamakta hatta bazen taraf olduğunu açıkça göstermektedir.

TBMM´de baskı gerilimi

video için tıklayın
AFAKANLAR GEÇİRTİYOR: Grup Başkanvekillerimiz afakanlar geçirmekte, kendisine Meral Akşener gibi olmasını tavsiye etmektedir. Mecliste 5 yıl başkanlık yaptım. Pek çok gerginlik yaşandı hiçbir gerginlik böylesi bir olayla sonuçlanmadı.

SALLAM SULLAM TAKLİDİ: Grup Başkanvekilimiz Ayşenur Bahçekapılı birinci cümlesi tamamlanmadan (Çetin Soysal) el kaldırıyor söz istiyor. Ceketinin düğmeleri açık (Arınç burada ellerini iki yana açıp, ceketinin düğmelerini çözerek ve oturduğu yerde iki yana sallanarak) salam sullam kürsüye geliyor. Başkan bunu büyük memnuniyetle karşılıyor o sataşmaya devam ediliyor.

ODADA NELER YAŞANDI?: Gittim "Hanımefendi iyi yönetemiyorsunuz"dedim. "Neden?"dedi. "İçtüzük hükümlerine uyun"dedim. "Söz isteyenler çıkıp hakaret ediyorlar mesele uzuyor. Tarafsız, adil olun. Sanki partisinin militanı gibi hareket eden bir başkanvekili olarak burada bulunuyorsunuz" dedim. İtiraz etti. Şahsımla ilgili şeyler söyledi. Ben de "Tarafsız olun. Bütün meclis sizi yakından tanıyor, iyi yönetemiyorsunuz bu gidiş kötüye gidiştir sizi sadece ikaz ediyorum içtüzüğe uyacaksınız" dedim. "İçtüzüğe uyuyorum" dedi, "Uymuyorsunuz" dedim ve çıktım.

EDEBİM ELVERMEZ: Hakaret etmedim. Benim edebim, ahlakım buna izin vermezdi. Gazeteci yorumu bu. Oda basması öyle olmaz. Oda basmaya ben yalnız mı giderim?

MUMCU BİZE EMANETTİR: Güldal Mumcu"nun şahsına karşı, zarif bir hanımefendi olarak saygım var. Sayın Mumcu bize Türk Milleti"nin bir emanetidir. Rahmete kavuşmuş, benim hukuk fakültesindeyken asistanım olan daha sonra gazeteciyken ilişkilerimiz devam etmiş olan bir insanın bize bıraktığı bir emanete benim saygısızlık yapmam mümkün değildir.

“BAHÇELİ MEHDİ”, “BAYKAL ATATÜRK” DENSE: Birisi bir yerde "peygamber"demiş... Her partinin fanatikleri var. Misal olsun diye söylüyorum; MHP"nin içinden fanatik insan Bahçeli mehdidir dese hangi AK partili bunu genel kurulda der. Kalksa biri dese ki asıl Atatürk Baykal"dır dese ne yapacaksınız. Baykalı"ı mı kötüleyeceksiniz. Böyle bir densizlik yapıldığı için bu insanları mı suçlayacaksınız?

O SIRADA MUMCU"NUN ODASINDAYDI

"Hayretler içinde izledim"

Giresun Milletvekili ve MHP"li Katip Üye Murat Özkan da önceki akşam yaşanan olaylara şahit olduğunu söyledi: “Mumcu ile odasında, sükuneti nasıl sağlayacağımızı konuşuyorduk. O sırada Arınç odaya girdi. Meclis Başkanvekili"ne aynı zamanda bir hanıma karşı söylenmesi mümkün olmayan tavırlarla "Meclisi nasıl yönetiyorsun? Sarhoşlara nasıl söz verirsin?" dedi ve sarhoş taklidi yapmaya başladı. Ben hayretler içinde izledim. Sözlü saldırıda bulundu. Arınç"ın ayrılmasıyla birlikte içeriye aynı hışımla Sayın Elitaş girdi ve aynı şekilde hakaretvari davrandı. Ben de kendini saygılı olmaya davet ettim. Bana, "Biz ikimiz konuşuyoruz, üçüncü kişiye (bilmem ne) düşer. Sen sus oğlum" dedi.”

CHP"DEN VE MHP"DEN ARINÇ"A TEPKİ:

Mumcu"nun odası yol geçen hanı mı?

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol: “Güldal Mumcu taciz ve tehdit edildi, olayın vahametini bize MHP"li Katip Üye Murat Özkan anlattı. Arınç"ın lafına inanmayız, Özkan"a inanırız. Arınç kabadayılık yaptı. Yol geçen hanına çevirdiği odaya giriyor, odayı basıyor. Basın toplantısında, "Oraya Bakanlar geliyor, çay kahve içiyor"diyor, işgalciliklerini itiraf ediyor. Ne işi var orada? Bakanlar Kurulu toplantı salonu var, Başbakan"ın odasının orada... Seni, Sayın Mumcu çağırdı mı? Genel Kurulda, Hükümeti temsil ediyorsun. Resmen işgalci. Kadın Başkanvekili diye, şiddet uyguladı. Şiddet sadece fiziki değildir, hakaret etti.”

Biz olmasak Güldal Hanım"ı hırpalayacaktı

Osman Durmuş da Arınç"ın elinden Mumcu"yu MHP"li vekilin kurturdığını iddia etti: “Arınç, iki gün önce kocasının ölüm yıldönümü olan bir hanımefendinin üzerine yürüyor. "Sen ne biçim yönetiyorsun"diyor. Araya MHP milletvekili Murat Özkan giriyor. Bir hanımefendiye böyle davranamazsınız. Üstelik odası TBMM Başkanvekilinin odası. Hanımefendi olduğuna bakmaksızın üzerine yürüyorsunuz. Murat Özkan tartaklanıyor. O olmasa Güldal Hanım"ı tartaklayacaklar.” / vatan