Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Ercan Çerçioğlu, son dönemlerde ''çamur at izi kalsın'' tarzı haberler yapıldığını, bu konudan şikayetçi olduklarını bildirdi.
Çerçioğlu, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Genel Sekreteri Fikri Aydın, Ticaret Odası Meclis Üyesi Alp Alapargun ile birlikte Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) başkanlığına seçilen Suat Deniz ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
AGC Başkanı Deniz, ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, AGC tarihinde bir ilkin yaşadığını ve kentin bütün oda başkanlarının bir çatı altında bir araya gelerek toplantı yapmasının Aydın'da bir ilk olduğunu söyledi.
Deniz, şunları kaydetti:
''AGC Yönetim kurulu arkadaşlarımla aynı duyguları paylaştığıma inanıyorum. Birlikte bir araya geldiğimiz için çok mutlu oldum. Bunu özellikle vurgulamak istedim. 29 Ocakta bir Genel Kurul gerçekleştirdik. Sayın Mustafa Çezik Başkanımızın bıraktığı bayrağı genç gazeteci arkadaşlarımla beraber aldık. Bundan sonra yapacak olduğumuz çok önemli işler olduğunu, çok önemli sorumluluklar aldığımızın bilinci ile bu güne kadar geldik. Sivil toplum örgütleri ile kamu kurum ve kuruluşları ile bir diyalog içerisinde olacağız.''
Ercan Çerçioğlu da AGC Başkan Deniz ve yönetimini kutladığını belirtti.
Son zamanlarda bazı asılsız haberlerden üzüntü duyduklarını ifade eden Çerçioğlu, şöyle konuştu:
''Mesnetsiz, isnatsız, 'çamur at izi kalsın' tarzı haberlerden şikayetciyiz. Halkımızın bizim özel hayatımızla ilgilendiğini düşünmüyoruz. Halkımız odalarımızın üyeleri tarafından, bizlere verilen görevleri yapıp yapmadığımız ve Aydın'ın sorunlarının çözümü için çalışıp çalışmadığımızla ilgileniyor. Bununla ilgili her tülü eleştiriye açığız. Fakat kişilerin onurlarını zedeleyici, moral bozucu, doğru olmayan haksız haberler yapanlar Aydın halkına nede böyle bir cemiyete yakışmıyor.''
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit, AGC'nin genç bir ekipten oluştuğunu ve iyi şeyler yapacağına inandığını vurgulayarak, ''Önümüzdeki dönemlerde inşallah daha kucaklayıcı, daha da bir şeyleri içine alıcı bir yapı oluşur. Yeni AGC yönetimine başarılar diliyorum'' dedi.
Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu da Aydın basını ve oda başkanlarının ortak akılla çok önemli işlere imza atacaklarına inandığını dile getirdi.
Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı ise Aydın'da odalar olarak seslerini yükselteceklerini, bunun ilk örneğinin Çıldır Havaalanı'nın açılması için Aydın basınındaki haberlerin çok etkin rol oynaması olduğunu kaydetti.