Ziyarete Manifaturacılar Odası Başkanı İbrahim Erdemir, Başkan Vekili Kamil Tavil, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Ufuk Akay, Terziler Odası Başkanı Yüksel Sabancı, Bakırcılar-Züccaciyeciler Odası Başkanı Mehmet Gökçen katıldı.
Teşekkür ziyaretinde konuşan Manifaturacılar Odası Başkan Vekili Kamil Tavil, turist ziyaretlerinden memnun olduklarını, yaz sezonunun başlamasıyla can çekişmekte olan esnafın turistlerin gelişiyle canlanacağını belirterek, “Bazı siyasi parti başkanlarının yapılan iyi icraatlara teşekkür etmek yerine arkasında başka şeyler aranması çok doğru bulmuyoruz. Siz bu kentin şehr-i eminisiniz. Bizler de bu şehre sahip çıkması gereken esnaflarız. Siz üzerinize düşeni yapıyorsunuz. Bunun için size teşekkür ediyoruz. Aydın esnafı olarak iyi yapılan her şeyin arkasındayız” dedi.
Aydın"daki turizm hareketi hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, oda başkanlarının esnafı bilinçlendirip yönlendirmesi gereğinin üstünde durarak, “Turistin ilgisini çekecek ürünler sunmalıyız. Mesela var olan yöresel pazarımız turistler için cazip bir yer. Yaz sezonunun başlamasıyla turist sayısında artış bekliyoruz. Bu artış ileriki yıllarda katlanarak devam edecektir. Ancak, turizmde bir anda patlama beklemeyelim. Gelen turistlerin memnuniyeti çok önemlidir. Bu konuda Ticaret Odası ve Esnaf Odamızla gücümüzü birleştirip Efes, Denizli ve Antalya bölgesine turist taşıyan turizm acentalarını birlikte ziyaret ederek kararlılığımızı göstermeliyiz. Bununla ilgili Ticaret Odası Başkanı ile görüşme yapacağım” şeklinde konuştu.
Başkan Çerçioğlu, şunları söyledi: “Önümüzdeki günlerde Aydın"daki turizmi geliştirmek amacıyla özellikle oda başkanlarımız ve yöneticileriyle bir araya gelerek bu konuda daha detaylı çalışmalar yapacağız” -iha