Birçok faili meçhul cinayetin sorumlusu olduğu iddia edilen “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım"ın oğlu Murat Yıldırım"ın babasının hayatını anlatan “Yeşil” adlı kitapta, Tarık Ümit"in öldürülmesinden Öcalan"a hazırlanan suikast planına, başarısız Yunanistan operasyonundan Kamer Genç için oy toplanmasına kadar birçok ilginç olay ve iddiaya yer veriliyor.

Tarık Ümit"in ölümü
“Tarık Ümit, devletin gücünü kendi şahsi çıkarı için kullanan Susurluk ekibini takip eden kişiydi. Susurluk ekibinin yaptığı işleri Milli İstihbarat Teşkilatı"na (MİT) rapor eden, bu ekip hakkında devlete istihbarat veren kişiydi. "Susurlukçular kimlerle hareket ediyor, kimlerle uyuşturucu trafiği yapıyor, kimlerden nasıl haraç alıyorlar gibi bütün bunların bilgisini MİT"e veren kişi Tarık Ümit"ti... Tarık Ümit"i Susurluk ekibi ortadan kaldırdı.”

Yunanlı komutana operasyon
“Mercedes Operasyonu"ndan başka bir de Yunanistan"a bir general için gidiyorlar. Yunanlı komutan amiral miydi yoksa general mi tam hatırlamıyorum... Bizimkiler adamı Bekaa Vadisi"nde görüyorlar. Mahsun Korkmaz Kampı"na girip çıkarken fotoğraflıyorlar.
PKK"ya hem destek veriyor hem de teröristlere eğitim veriyor. Babamlar Yunanistan"a operasyon düzenlemeye gidiyorlar, fakat orada bir aksilik yaşanıyor ve Yunan polisi babamları yakalıyor. 3-4 gün işkence yaparak konuşturmaya çalışıyorlar, babam konuşmuyor. Bunun üzerine devreye giren Türk heyetine babamları teslim ediyorlar.”

Aşk, planı bozdu
“Babam, teröristbaşı Öcalan"a yönelik ilk suikast planını, jandarma istihbaratında çalışırken yapıyor. Suriye istihbaratında görevli Nevval Boz isimli kadını bu planda kullanmak istiyor. Proje şu: Önce çok güzel bir kadın olan Nevval Boz ikna edilecek ve kendi saflarına çekilecek, sonra da bu güzel kadın Öcalan"ın yanına gönderilecek. Nevval Boz da, Öcalan"ın yemeğine zehir katacak... Fakat bu arada beklenmedik bir gelişme yaşanıyor. Ahmet Cem Ersever, güzelliğiyle herkesi etkileyen bu kadını babamdan istiyor...
Çok iyi hatırlıyorum. Babam, "Ersever bu kadına gönlünü kaptırmasaydı, Öcalan"ın işi o zaman kesin bitecekti!" derdi.”