Abdullah Öcalan, PKK"ya “eylemsizlik kararının uzatılması” yönünde tavsiyede bulundu. Öcalan, Hakkâri"deki mayınlı saldırıyla ilgili olarak da “Görüşmeleri bombaladılar” dedi

İmralı"da avukatlarıyla görüşen terörist Abdullah Öcalan"ın, bugün eylemsizlik sürecini sona erdirecek olan PKK"ya “ateşkesi uzatın” tavsiyesinde bulunduğu öğrenildi. Devlet yetkililerinin kendisiyle yaptığı görüşmelerin sürdüğünü belirten Öcalan, Hakkâri"de 9 kişinin öldüğü mayınlı saldırı için de “Buradaki görüşmeleri bombaladılar, dinamitlediler. Şok oldum” dedi.
Avukatlarıyla haftalık görüşmesini gerçekleştiren Öcalan"ın, Fırat Haber Ajansı"nda yayınlanan açıklamalarındaki satır başları şöyle:
KÖYLÜ İNTİKAMCILIĞI: Bu patlamaya ilişkin şöyle düşünüyorum. Bu, PKK içerisine sızmış jitem-kontra tarzı bir ekibin işi de olabilir. Yine PKK içinde yönlendirilen başıboş bir grubun işi de olabilir. Batman"da Salih Özdemirler"in olayı gibi olabilir. Yine milislerin işi olabilir, köylü intikamcılığının bir sonucu olabilir. Devlet içerisinde devletten kaynaklı bir olay da olabilir. Genelkurmay ya da hükümetin bilgisi dahilinde olmuş olabilir. Yine Genelkurmay ve hükümetin bilgisi dahilinde olmayabilir, Genelkurmay ve hükümetin bu olayları engellemeye gücü yetmemiş olabilir de. Her iki durum da oldukça vahimdir. Tehlikeli sonuçlar doğurur. Ben bu olayı duyduğumda şok oldum, şu andaki ruh halim kaos gibidir, anlamaya çalışıyorum.
GÖRÜŞMELERDEN UMUTLUYDUM: Görüşmelerden oldukça umutluydum. Burada hedef, benimle yapılan görüşmeler de olabilir. Çok anlamlı sonuçları da olabilirdi. Bu patlama, devlet içindeki birimlerin birbirleriyle kopukluk içinde olduğunun da göstergesi olabilir.
UYANIK OLUN: Halkımız çift taraflı provokasyonlara karşı uyanık olmalı, sadece devletten gelen provokasyon değil PKK kaynaklı provokasyonlara karşı da uyanık olmalıdır.
KÜRESEL GÜÇLER: AKP"ye düşen görev sorumluları açığa çıkartmaktır. İran gibi devletlerin parmağı olabilir. Bölgesel-küresel kontrgerilla, iç-dış güçler, tekrar bazı sonuçlara ulaşabileceğimiz görüşmeleri sabote etme amacıyla Hakkâri olayını yapmış olabilirler.
EKİBE TASFİYE OLABİLİR:Patlamayla gerçekleştirilmek istenen, benimle görüşen ekibin devlet katındaki tasfiyesi de olabilir. Patlamayla görüşmeler dinamitlendi, bombalandı. (Milliyet)