PKK’nın ilan ettiği ateşkesin sona erdiği 15 Temmuz’un da bir anlamının kalmadığını söyledi...
 
İmralı’da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK’nın elebaşıAbdullah Öcalan, İmralıAdası’nda, yetkililerle yaptığı görüşmelerde BarışKonseyiKurulması konusundamutabakata varıldığını iddia etti.Öcalan’ın, ne resmi ne sivil bir organ olacağını söylediği BarışKonseyi’nin, ‘barış ve çözümiçin çalışacağını’, Meclis’teki yemin krizi konusunda da BDP’nin hükümetlemutabakat yaptıktan sonra yemin etmesini istediği kaydedildi.
 
Çarşamba günü İmralıAdası’nda avukatları ile görüşenAbdullahÖcalan’ın görüşme notları, örgüte yakın internet sitelerinde yayınlandı. Bu yazılara göreÖcalan, görüşmede İmralı’da kendisiyle yapılan görüşmeler, yemin krizi ve çatışmasızlık süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
“PROTOKOLDE İMZALIMETİN YOK”
 
Öcalan bu görüşmelerde BarışKonseyi kurulması içinmutabakata varıldığını ileri sürerek şu iddialarda bulundu: “Heyetle son görüşmemizde BarışKonseyi- ’nin kurulması içinmutabakata vardık. En son heyetle yaptığımız bugünkü görüşmede üzerinde uzlaştığımız en önemli ve atılması gereken pratik adım, BarışKonseyi’nin oluşturulmasına-kurulmasına ilişkindi.
 
Heyetle BarışKonseyi’nin kurulmasına ilişkin birmutabakata varmış durumdayız. İkinci ve en önemli diğer bir husus daAnayasaKonseyi’nin kurulmasına ilişkindir. AnayasaKonseyi, anayasa yapımçalışmalarını yürütecektir. Bu konseyin içinde BDP de yer alıp anayasa çalışmalarını yürütebilir. BDP deAnayasa yapımçalışmalarında yer alacak ve bu çalışmaları yürütecektir.”
 
“ÇATIŞMALAR ARTMASIN”
 
Çatışmaların artmasını istemediğini söyleyenAbdullahÖcalan, ölümlerden üzüntü duyduğunu açıkladı. PKK’nın ilan ettiği ateşkesin bitme tarihi olan 15 Temmuz’un artık bir hükmünün kalmadığını açıklayanÖcalan, meydana gelen çatışmaların daha çokmisilleme olduğunu söyledi. Bu konuyla ilgili son söz hakkının KCK’da olduğunu da avukatlarına anlattı.
 
bugün