Yemekte konuşulan konulardan birisi de Fethullah Gülen ve irtica idi. Notlara göre Atasagun, Fethullahçıların bürokrasiyi kullanarak iktidara gelmek istediklerini ifade ederek, başta 2000, sonra 2005 yılını hedef seçtiklerini, şimdi de 2025"e hazırlandıklarını söylüyor. Atasagun, şöyle diyor:
“Fethullahçılar daha uzun vadeye yaymış durumdalar ve bu yüzden de daha tehlikeliler. Maddi güçleri fazla. Yılda 60 trilyonluk bir parayı yönetiyorlar. 28 Şubat"tan sonra belli bir mücadele başlatıldı. Devletin içinde oldukça örgütlüler. 28 Şubat"tan sonra sanırım devlet içindeki yüzde 20-30"luk bölümü temizlenebilmiştir. Ta MSP"den beri bunlar hükümet ortağı olduklarında üç bakanlık üzerinde çok ısrarlı oluyorlar. Milli Eğitim, İçişleri, Adalet... Bir de fırsat bulabilirlerse Sanayi Bakanlığı...”
MİT Müsteşarı Atasagun, Öcalan"ın yakalanması ve Türkiye"ye getirilmesi süreciyle ilgili önemli ayrıntılar verdi. Bunların arasında en ilginci ise Öcalan"ın Kenya"dan Türkiye"ye getirilmesi için Cavit Çağlar"ın 200 bin dolara kiralanan uçak için gerçekte hiç para ödenmemiş olmasıydı.
Balbay"ın MİT yöneticileri ile yaptığı görüşme sırasında aldığı ve Ergenekon iddianemesine geçen notlarında Öcalan"ın getirilişiyle ilgili şu bilgiler de yer aldı:
“Uçağın dışındaki içindeki Türkiye"ye ait olduğunu ortaya koyacak her şeyi kapatmıştık... Uçağa bininceye dek Hollanda"ya gittiğini sanıyordu. Uçağa ilk girişteki arkadaş sarışındı, ona yabancı dilde selam verdi. Her şey bittikten sonra durum kendisine söylendiğinde korkudan bayıldı...

"Emin olmamız lazımdı"
Türkiye hava sahasına girince hemen Başbakan"a haber verdim. Ancak açıklama yapmak için iyice emin olmak gerekiyordu. Sesini, parmak izini aldık, inceledik. Onun olduğundan yüzde yüz emin olmamız için 1.5 gün geçti. Ancak o aşamadan sonra Başbakan"ın açıklama yapmasında sakınca kalmadığını söyledik. Olur ya, "Apo"yu yakaladık" deriz, adam Yunanistan"da çıkar. Rezil olurduk.”