Avcılar'da toplanan ve terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın 66 gündür görüşlerinin engellendiğini öne sürülen bir grup protesto gösterisi yaptı.

Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan ve aralarında BDP Avcılar İlçe Başkanı H.D'nin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.

BDP (Barış ve Demokrasi Partisi) üyesi ve terör örgütü sempatizanı yaklaşık 50 kişi dün akşam Avcılar'da toplandı. Terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın 66 gündür görüşlerinin engellendiğini öne süren grup protesto gösterisi yaptı. Basın açıklaması da yapan grup polisin dağılın uyarısına uymayıp oturma eylemi yapmak istedi. Grupla buna izin vermeyen polis arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardından polis, aralarında BDP Avcılar İlçe Başkanı'nın H.D'nin de bulunduğu 27 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlılar, çevik kuvvet midibüsleriyle Vatan Caddesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyette Genel Bilgi Taraması'ndan (GBT) geçirilen ve sorgulanan zanlıların bugün adliyeye sevk edileceği belirtildi.