Meclis toplantısının açılışında konuşan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; 2009 yılının ilk meclis toplantısında, yeni yılın meclis üyelerine ve tüm Söke halkına hayırlı olmasını diledi. Söke Belediye Başkanlığı"na yeniden aday olduğunu açıkladığını ifade eden Başkan Özekmekçi; “yerel seçimler sürecinde aday olan ve olacak olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Süreç Sökemize hayırlı olsun” dedi.
Filistin"de yaşanan acı olaylara da değinen Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “Filistin"de bir insanlık ayıbı yaşanıyor. Yaşananları acı ve üzüntü ile izliyoruz. Savaşların son bulmasını diliyorum” diye konuştu.
Meclis toplantısı saygı duruşu ve geçmiş karar özetinin oylanması ile başlarken; gündemde yer alan Söke Belediyesi"nde sözleşmeli olarak Avukat, kimyager, arkeolog, sanat tarihçisi, tekniker ve mühendis kadrolarındaki 10 personel maaşlarını içeren maddeler görüşüldü. Sözleşmeli personele devletin memura verdiği oranda yani ilk 6 ay yüzde 4, ikinci 6 ayda yüzde 4.5 olmak üzere zam yapılmasına oy birliği ile karar verildi.
Meclis toplantısında; Kültür, Sanat ve Eğitim Komisyonu, Kadın Komisyonu ile Çevre Komisyonları"nın yerel seçimler sürecine kadar 3 aylık dönemde çalışma programı, personel görevlendirilmesi, kurum içi ve kurum dışı kuruluşlardan görev alacak personelin tespiti gibi konularda komisyonların yetkilendirilmesi konuları da oy birliği ile kabul gördü.
Anavatan Partisi"nden istifa ederek, Adalet ve Kalkınma Partisi"ne geçen Belediye Meclis Üyesi Mehmet Küçükvar"ın yer aldığı komisyonlarda, oy dağılımına göre partilerin temsil hakları gereği üye belirlenmesi konusu görüşülen maddeler arasında yer aldı. Mehmet Küçükvar"dan boşalan Çevre Komisyonu"na Anavatan Partisi grubunun önerisi üzerine Anavatanlı Meclis Üyesi Meryem Toptay getirilirken; Geçlik ve Spor Komisyonu"na ise yine Anavatan grubunun önerisi üzerine Anavatan partili Meclis Üyesi Mehmet Yörük getirildi. Açık usulde yapılan oylamada oy birliği sağlandı.
Söke Belediye Meclisi"nde gelir gider hesap ve denetim işlemleri için oluşturulan Denetim Komisyonu"nun seçimi kapalı zarf usulü ile yapıldı. Komisyon"da CHP"li Meclis Üyeleri Şeref Palabıyık, İsmail Yerli, Remzi Korkut ve Bülent Önal, Anavatan Partili Meclis Üyesi Mehmet Yörük yer aldı.