Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapılan toplantıda görüşülen gündem maddelerinde aşağıdaki kararlar imza altına alındı.

Başkan Çerçioğlu, geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçiren ve İzmir"de tedavisine devam edilen Meclis Üyesi Halis Hekimoğlu"na tüm meclis üyesi arkadaşları adına geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra meclis oturumuna geçildi.

Belediye gayrimenkullerinin emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu Meclis İmar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyon raporlarının uygun görüşleri doğrultusunda komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.
Oto Terminal ve Belediye Hizmet Binasının yapımı için Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na yetki verilmesi hususu ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyon raporu görüşüldü; Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda, İlimizin yeni bir otogar alanına ivedilikle ihtiyacı bulunduğu dikkate alınarak söz konusu otogar yatırımının yap-işlet-devret modeliyle yapılması, proje, fizibilite çalışmalarının yürütülmesi ve yap-işlet-devret modelinin uygulama süresinin 15 yıla kadar verilmesi hususunda Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na yetki verilmesinin uygun olduğuna karar verilmiştir.

Bu konuda söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanı Nebil Alpaslan, yap-işlet-devret modeline karşı olmadıklarını belirterek, “Bu çok büyük bir proje. Bu projeyi sadece Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu"nun üzerine yıkıpta biz meclis olarak kenara çekilmeyelim. Meclis üyesi olarak hepimiz elimizi taşın altına koyarak bir şeyler yapalım. Projenin her aşamasında da bizlerden görüş alınsın” şeklinde konuştu.
Meclis üyesi Alpaslan"a önerisinden dolayı teşekkür eden Başkan Özlem Çerçioğlu, “Bu güne kadar aldığımız tüm kararlarda olduğu gibi, Aydın için böylesine önemli bu projenin de her aşamasında sizlerle görüş alış verişinde bulunacağız. Şu andaki mevcut otogarımızda ilçerimize ve köylerimize çalışan minibüsler var. Onların bir araya toplanması, güzergahlarının ne olacağı konusunu hep birlikte oturup karar vereceğiz. Bunların en doğrusunu bulmak, Aydın halkına en iyisini sunmak amacıyla gerekirse bir komisyon oluştururuz. Bugüne kadar aldığımız kararların tamamına yakını oy birliği ile geçti. Bu konuda da en doğrusuna 31 meclis üyemizin görüşleriyle bulacağımız kanaatindeyim. Sizlere destekleriniz nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

2010 Mali Yılı Gelir Ücret Tarifesinin 3-6 Bölüm h Bendinin c fıkrasının 2. maddesinde değişiklik yapılması hususu Meclis Plan ve Bütçe Komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Gurup Sözcüsü Nebil Alparslan"ın yazılı önergesi ile ilgili Meclis Sağlık Spor ve Sosyal Hizmetler Komisyonu raporu görüşüldü; Sağlık, Spor ve Sosyal Hizmetler Komisyon raporu doğrultusunda İlimizde yoğun olarak yaşanan hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla öncelikle Mahalli Çevre İl Kurulu"na yardımcı olmak ve denetim yapmak üzere Çevre İl Müdürüğü, Belediye, Sağlık Müdürlüğü ve Makine Mühendisleri Oda Başkanlığı"ndan seçilmiş birer temsilciden oluşan bir alt denetim komisyonu kurulması, kurulacak komisyonun en kısa sürede toplanıp yapabilecekleri kontrol ve faaliyetlerini ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde belirleyerek denetim, ölçüm gibi çalışmalarının sonucunu Mahalli Çevre Kurulu"na bir rapor halinde bildirerek çevre kirliliğinin önlenip, çevre sağlığının korunması uygun bulundu.

Komisyon raporu Meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasından sonra bir sonraki Meclis toplantısının tarihi 01 Şubat 2010 Pazartesi günü saat 17.00 olarak belirlendi./iha