Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye"de, obezite salgını yaşadığını ve maalesef vaka sayılarının ABD, Meksika, İngiltere seviyesine ulaştığını söyledi.

TÜSİAD Sağlık Çalışma Grubu"nun girişimiyle, Brüksel"de yerleşik Avrupa Politika Çalışmaları Merkezi tarafından yürütülen "sağlıkta inovasyon" temalı araştırmanın sonuçlarının açıklandığı toplantıya katılan Akdağ, toplantıda Türkiye"de artan obezite konusunda bilgi verdi.

Obezite konusunda Türkiye"nin “ducar” kalmadığını ifade eden Akdağ, obezite vakalarının artmasını, hareketsiz yaşam tarzı, televizyon ve bilgisayar başında geçirilen zaman ve hazır gıda tüketiminden kaynaklandığına değindi. Akdağ, “İki yıldır konu hakkında eylem planı hazırlıyoruz, oluşturduğumuz programı hayata geçireceğiz” dedi.

-“NÜFUSUMUZ YAŞLANIYOR”-

Dünya nüfusunu hızla arttığına da değinen Akdağ, “Yakın zamanda oldukça stabil bir ortam var diye düşünürken birçok ülkede değişim yaşanıyor. İhtiyaçlar bütün ülkelerde artıyor, dünya nüfusu giderek yaşlanıyor, yaşam biçimleri hareketsizliğe doğru götürüyor. Diabet, kanser gibi vakaların yanında farklı hastalıklar yaşanıyor. Türkiye"ye nüfusu da giderek yaşlanıyor ve yaşlılığa bağlı hastalıklar artıyor” diye konuştu.