Ohio'da seçmenleriyle buluşan Obama, kampanyasının ekonomi üzerine odaklanacağının işaretini verdi. Muhtemel rakibi Cumhuriyetçi Mitt Romney'i hedef alan ABD Başkanı, ekonomideki iyileşmenin devamı için "bir kez daha beni seçin" çağrısı yaptı.

Geçen seçimde sloganı "değişim"di. Bu kez "ileri".

ABD Başkanı Barack Obama'nın 2. dönem seçim kampanyası resmen başladı.

Obama, seçmenleriyle ilk randevusu için Beyaz Saray yarışında kritik rol oynaması beklenen Ohio'yu seçti.

Eşi Michelle Obama ile coşkulu bir kalabalığın önüne çıkan Obama, kampanyasının ekonomi üzerine yoğunlaşacağını gösterdi.

Devraldığı ekonomik krizden çıkma yolunda önemli mesafe kattetiklerini söyleyen ABD Başkanı, bu çabanın tam karşılığını almak için bir dört yıl daha istedi.

Obama, "2008'de kurduğumuz fırsat eşitliğinin ve adil paylaşımın olduğu bir ülke hayalimizi gerçekleştirmeliyiz. Bu seçimlerdeki tercihimiz budur. Ben de bu yüzden ikinci dönem ABD Başkanı olmak için buradayım" dedi.

Obama'nın hedefinde muhtemel rakibi Cumhuriyetçi Mitt Romney vardı. Romney'nin seçildiği takdirde sağlık, eğitim ve teknolojiye ayrılan bütçede büyük kesintilere gidip, zenginlerden alınan vergiyi azaltacağını hatırlattı. Obama'ya göre, Romney iyi bir işadamı olabilirdi.

Değişimin birden gerçekleşmediğini, bu yüzden insanların hayal kırıklıklarını anlayabildiğini söyleyen Obama, bir sonraki dönemde her şeyin daha iyi olacağı sözünü verdi.