MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Amerika ilişkileri konusunda hükümeti uyaran Bahçeli, Obama'nın Ermeni ve Kürt sorunu konusundaki düşüncelerinin endişe verici olduğunu söyleyerek, bu konuda dikkatli olunmasını istedi.

İşte Bahçeli'nin grup toplantısındaki sözleri;

Hareketsiz ve atıl duran asil milletimizi, çaresiz aydınları adım adım uyanışa sevk eden, kolektif adlı ve milli hisleri harekete geçiren Atatürk"ün başarısı inkar edilemeyecek kadar muhteşemdir ve gerçektir. Onun dün bugün ve yarın arasında muazzam bir telkin kurmaya çalışarak, milletimizin tarihi devamlılığını kanıtlamaya çalışması da yaptığı büyük işleri tamamlama çalışmasıdır.

Can Dündar'ın Mustafa'sına eleştiri:

Atatürk"ün şahsını eleştiriye açmış olanlar dikkatimizi çekmektedir. Biz bir milleti kurtarmış bir kahramanın özel hayatı ile değil fikirleriyle eserleriyle meşgulüz ve onunla övünüyoruz. Onun destan yazan hayatı içerisinde, vatan ve millet sevgisi, bağımsızlık aşkı, hür yaşama arzusu, milli kültürün geliştirilmesi, millet birliğinin güçlendirilmesi ve milletin mutluluğu gibi mesajlar çıkarmayanların niyetleri malumdur.

Son yıllarda dinimize yönelik Avrupa merkezli saldırıların yapılması da bu sinsi yöntemin inançlarımıza dönük boyutudur.

Geçmişinden ilham almayan bir neslin yetişmesi mümkün olamaz.

Binlerce yıllık tarihimiz, hatasıyla sevabıyla zaferiyle bizim ceddimize aittir ve tamamı Türk varlığına emanettir. Biz hatalardan sonuç çıkarır, başarılarla gururlanır, tarihten aldığımız ders ile önümüze bakarız.

Bu girişimler milletin vicdanında asla kabul görmeyecek, başta Atatürk olmak üzere büyük ceddimiz gönüllerde yaşamaya devam edecektir.

Obama'ya gereğinden fazla anlam yüklenmemeli:

ABD seçim sonuçları, demoktarik işleyişin ABD"deki doğal bir sonucudur. MHP, bu seçim kampanyasını, bölgesel ve uluslararası sorunlardaki sorunları dikkatle izlemiştir.

Elbette ABD yaklaşık 100 yıldır ekonomik ve teknolojik gücüyle yer küreyi yakından ilgilendiren önemli bir ülkedir.

Bu ülkedeki başkanlık seçimine daha fazla sevinen, gereğinden fazla anlam çıkarmaya çalışan çevreler, içine düştüğümüz derin aşağılık komplekslerinin en büyük göstergesi olmuştur.

Bu seçimle dünyanın artık rahatladığını belirtenlerden, değişimin devrim olduğunu söyleyenlere kadar abartılmış övgüler kamuoyunun gözü önünde cereyan etmiştir.

Obama MHP için sürpriz olmadı:

Türkiye ile ABD"yi kıyaslamaya çalışmak hatadır. Tarihi ırkçı mücadelelerin neden olduğu, milyonlarca can kaybıyla dolu olan batının gözlükleriyle bu meseleye bakanların, Afrika kökenli birinin başkanlığına şaşırmalarından ve bu durumu kutsamalarından doğal bir sonuç olmayacaktır.

Ben bu zihniyet sahiplerine, ABD"yi bırakıp kendi tarihlerine dönmelerini söylüyorum. Gayri Müslimlerin, farklı kültür mensuplarının devlet yönetiminde elde ettiği makamları mevkileri bir kez daha incelemelerini istiyorum.

Kenyalı bir çiftçi torununu başkanlığa yükselmesini alkışlayanlara Anadolu"nun her yöresinden her meslekten, gelen cumhuriyet çocuklarını hatırlatmak istiyorum.
Bugün bütün vatandaşlarımız bir yüksek buluşma ile bu ülkenin eşit ve onurlu insanlarıdır.

Ülkemizdeki her mevkii ve makam herkese açıktır. İmparatorluk tarihimiz asla ırkçı ve ayrımcı değildir. T.C"de aynı vicdan ve insanlığın devamıdır. Asaleti ve kucaklaşma modellerini başka yerlerde aramamıza gerek yoktur.
Milliyet