Eşcinsellerin evlenmesine izin verilmesinden yana olduğunu açıklayan ABD Başkanı Barack Obama, görece dağınık durumdaki muhafazakâr seçmende "safları sıklaştırma" etkisi yaratmaya başladı. Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Mitt Romney, yeni yeni beliren bu ortamı kullanarak, başkanlık yarışında avantaj sağlamaya çalışıyor. Mormon "dininden" olmasına rağmen Romney, bu inancı yalnızca bir "mezhep" olarak kabul eden Evanjelistlerle, Obama'ya karşı "kutsal ittifak" oluşturdu.

Ülke çapında yapılan son anketler, Romney'nin Başkan Obama karşısında en büyük farka ulaştığını gösteriyor. Rasmussen'in anketine göre Romney ilk kez yüzde 50 desteğe ulaşırken, Obama'ya yönelik destek "eşcinsel evlilik açılımı" sonrasında yüzde 43'e geriledi. Halkın kalan yüzde 7'lik kısmınınsa, diğer adaylara yöneldiği belirtiliyor. Aynı ankete göre Obama'nın ülke ekonomisi konusundaki icraatını başarılı bulanlar yüzde 37 ile sınırlı. "Obama başarısız" diyenler yüzde 48'e, "Maddi durumumun kötüye gittiğini düşünüyorum" diyenlerin oranıysa yüzde 47'e çıktı.

Kritik eyalet Virginia

Cumhuriyetçi aday dün, ABD'nin en büyük Hıristiyan üniversitesi olan Liberty Üniversitesi'nde bir konuşma yaparak, Demokrat başkanın liberal yaklaşımlarına ve eşcinsellere evlenme izni vaadinde bulunmasına veryansın etti. Böylece Mormonlarla Evanjelistler, Obama'ya karşı ilk kez bu kadar açıkça birararaya gelmiş oldu.
Virginia için yapılan son ankete göre Obama'nın buradaki oy oranı şu sıralar yüzde 47.5'de seyrederken, Romney yüzde 44.3'e kadar yükselmiş durumda. Habere göre Virginia'nın yanısıra Ohio gibi kritik eyaletlerde de kiliselerdeki pazar vaazları bu hafta eşcinsel evlilik karşıtı konuşmalara ayrıldı.