Garipoğlu'nun avukatı Aytekin Kaya, tatbikatın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Soruşturma içeriğiyle ilgili açıklama yapamayacağını belirten Kaya, "İki tane savcımız, ben ve diğer bulunması gereken ilgililer nezaretinde olay yerinde tekrar inceleme yapıldı. Karma bir işlem bu arkadaşlar. Dolayısıyla müvekkilime sorular da soruldu. Bazı sorular karşısında susma hakkını kullandı. Bu karma bir işlem olduğu için, hem yer gösterme yapıldı, hem sorularla muhatap oldu. Haleti ruhiyesini tahmin edebiliyorsunuzdur" dedi.

Kaya, zanlının içeride neden 1.5 saate yakın tutulduğu yönündeki sorular üzerine, "Tüm işlemler yasaların emrettiği çerçevede yapılıyor. Onlar da çok titiz davrandılar. Ne yapıldıysa, ne işlem görüldüyse tek tek her şey zabıta geçiriliyor" diye konuştu.

"Evde cinayetin izleri var mı?" sorusuna, "Bir kere daha buraya gelmiştik mahkeme kararıyla. O zaman nasılsa, şimdi de aynı şekildeydi" yanıtını veren Kaya, cesedin bulunduğu Etiler'de tatbikat yapılmayacağını ifade etti.

Avukat Kaya, Cem Garipoğlu'nun ruh halinin kötü olduğunu ve soruşturma gizliliği devam ettiği için içeride yaşananlara ilişkin detaylı bilgi veremeyeceğini söyledi.

Usulsüz bir işlem olmadığına dikkat çeken Kaya, "Çocuk, sorulara cevap vermek istemedi falan değil, olay yerini görmek istemedi, içeriye girmek istemedi. Bunların hepsi tutanağa geçirildi. Usulsüz bir işlem yok. Kendini yere atacak hali yok. Getirildi, düzenek orada kurulmuştu. Savcılar, ne gerekiyorsa hepsini sordular. O haleti ruhiyeyle davrandı. O ruh halindeki tavrını da tutanağa geçirdiler. İçeride bir de psikolog vardı" şeklinde konuştu./yeni şafak