‘Ladin amca’nın adamları top kaçınca para verirdi.'

Bin Ladin’in komşuları El Kaide liderinin iki eşi, üç çocuğu ve korumalarıyla birlikte yaşadığı villa ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Ladin’in 6 yıl saklandığı evin çevresinde oturanlar da şaşkın. 12 yaşındaki bir Pakistanlı çocuk BBC’ye yaptığı açıklamada evin bahçesinde sık sık oyun oynadıklarını, topları kaçtığı zaman villa sakinlerinin kendilerine hediyeler ve 100-150 rupee (2-3 dolar) para verdiklerini söyledi.

Ladin’in evde iki eşi ve 3 çocuğuyla beraber yaşadığını belirten Pakistanlı, “Eşleri ile tanışıyordum. Bir Urduca diğeri ise Arapça konuşuyordu. Ladin’i ise hiç görmedim” dedi. İngiliz haber kanalı BBC, haberinde El Kaide lideri Ladin’in çocuklarının diğer çocuklarla aynı okula gittiğini ancak kimsenin bu çocukların Ladin’e ait olduğunu bilmediğini kaydetti.

Dubai’de otelimiz var

Çevrede yaşayanlar villanın kendilerinde şüphe uyandırdığını ancak Ladin’i ele veren kuryelerin, “Dubai’de otellerimiz ve döviz bürolarımız var” diyerek şüpheleri giderdiğini anlattı. Çocuklara aşı yapmak için villaya gelen bir hemşire ise “Beni eve almadılar. Aşıyı biz yaparız sen bize bırak dediler” diyerek villanın kapısından geri çevrildiğini söyledi.

TAVŞAN DA BESLİYORMUŞ

Ladin’in evin bahçesinde tavşan beslediği, hatta tavşanların yavrularını da çocuklara hediye ettiği ortaya çıktı. Evein girişinde kameralar olduğunu söyleyen Pakistanlı çocuk ev sakınlerinin de evden yayan değil her zaman arabayla çıktıklarını çok nadir halkla diyaloğa girdiklerini anlattı.

Vatan