BURDUR Sivil Toplum Platformu Başkanı Kemal Arslan, İl Özel İdaresi’ne tahsis edilen 30 milyon TL’yi ihale yapmadan bir bankaya yatırdığı iddiasıyla Vali Süleyman Tapsız’ı İçişleri Bakanlığı’na şikayet etti. Arslan, Vali Tapsız’ın parayı bankaya yatırmasının ardında, bankanın kendisine ’Mercedes S 350’ marka otomobil tahsis etmesi olduğunu öne sürdü. İl Özel İdaresi ile yazılı açıklamasında kamu bankalarından yapılan tekliflerin en uygununun kabul edildiğini belirtti.
 
Burdur’da Günalan Köyü Camii’ndeki saati restore etmek için aldığı ve göndermediği için köylülerin Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanlığı’na şikayet ettiği Burdur Valisi Süleyman Tapsız, bu kez de İl Özel İdare’ye ait parayı ihalesiz bankaya yatırdığı iddiasıyla şikayet edildi. Burdur Sivil Toplum Platformu Başkanı Kemal Arslan, İl Özel İdaresi’ne tahsis edilen 30 milyon TL’nin Vali Süleyman Tapsız tarafından ihale yapılmadan bir bankaya yıllık yüzde 6,5 faizle yatırıldığını iddia ederek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e şikayet etti. Burdur PTT Şubesi önünde açıklama yapan Arslan, Vali Tapsız’ın parayı bankaya yatırmasının ardında, bankanın kendisine 600 bin TL değerinde ’Mercedes S 350’ marka otomobil tahsis etmesi olduğunu öne sürdü. Arslan, ihale yapılmadan paranın bir kamu bankasına yatırılmasıyla devletin zarara uğratıldığını iddia etti. Kemal Arslan, açıklamasının ardından Vali Tapsız hakkında yazdığı şikayet mektubunu İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e postaladı. Bakan Şahin’e gönderilen mektupta, özetle şu ifadelere yer verildi:
"Burdur kamuoyunda ünlenen, bugüne kadar Burdur İl Özel İdaresi’ne ait paraların, ildeki kamu bankaları arasında açılan ihalede en yüksek faizi veren bankada değerlendirilerek, elde edilen faiz gelirinin de bütçeye aktarılarak, Burdur halkının hak ve çıkarları amacıyla kullanılırdı. Burdur Valisi sayın Süleyman Tapsız’ın talimatı ile Burdur İl Özel İdaresi’ne ait yaklaşık 30 milyon TL para, ihale yapılmadan Halk Bankası Burdur Şubesi’ne, yıllık yüzde 6.5 oranında faizle 4 yıllığına yatırılarak, karşılığında yaklaşık 600 bin TL değerinde Mercedes S 350 model araç leasing yöntemi ile alınıp Burdur Valiliği’ne tahsis edilmiştir. Burdur İl Özel İdaresi yıllık yüzde 3.5 oranında bir faiz geliri kaybına uğratılmıştır. Burdur Valilik makamı emrinde 5 binek aracı mevcuttur ve Valiliğin araç ihtiyacı yoktur. Burdur halkının olan İl Özel İdaresi’ne ait gelir kaynağının, halkın ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak, salt lüks bir araç almak için harcandığı iddialarının, bakanlığınızca inceletilerek sonucunun halkımızla paylaşılması ile sayın Valimiz ve bu güzide kuruluşlarımızın daha fazla yıpratılmasının önlenmesini saygıyla talep ediyoruz."
 
İL ÖZEL İDARESİNİN AÇIKLAMASI
 
Burdur Sivil Toplum Platformu Başkanı Kemal Arslan’ın iddialarının ardından Burdur Valiliği İl Özel İdaresi, yazılı bir açıklama yaptı. Basına yapılan açıklamanın hatalı, maksatlı ve iyi niyetten yoksun olduğu vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
 
"Burdur İl Özel İdaresi’ne ait tüm parasal varlıklar zorunlu olarak kamu bankalarında vadelendirilmektedir. Bu nakit varlık daha önce her bankada farklı meblağlarda olmak üzere üç kamu bankası arasında dağılmış durumda iken, mali ve finansal gereklilikler de göz önünde bulundurularak, tek banka ile çalışma kararı alınmış ve her üç bankaya durum ifade edilmiştir. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası Antalya Bölge Müdürleri ve Burdur Şube Müdürleri davet edilmiş, şeffaflık ve karşılıklı iyi niyet kuralları içerisinde, İl Özel İdaremize ait tüm hesapların tek bankada birleştirilmek istendiği, bu konuda bankalardan gelecek en iyi teklifin İl Özel İdaremizce değerlendirileceği belirtilmiştir. Üç banka tarafından yapılan teklifler arasından, Halk Bankası tarafından getirilen teklif, kurumumuzun menfaatleri bakımından en uygun olarak değerlendirilerek, İl Özel İdaremiz tarafından kabul görmüş ve karşılıklı olarak bir protokol imzalanmıştır. Bu protokol her üç bankanın il ve bölge yöneticileri ile gerçekleşen görüşmeler neticesinde ve onlardan gelen teklifler değerlendirilerek kabul edilmiştir."
 
VATAN