Rize Üniversitesi Senatosu, üniversitenin isminin 'Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi' olarak değiştirilmesi yönünde talep kararı aldı.

Rize Üniversitesi'nin bugün gerçekleştirilen 48. Senato toplantısında, Rize Üniversitesi isminin Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi yönünde talep kararı aldı. Tek gündem maddesi ile toplanan Rize Üniversitesi Senatosu'nun bu kararı önümüzdeki günlerde YÖK'e bildirilecek. YÖK'ün de bu kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne götürmesi beklenecek. Eğer karar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylanırsa, Rize Üniversitesi'nin ismi Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi olarak değişmiş olacak.

Daha önce birçok yeni kurulan üniversite, isimlerinin Recep Tayip Erdoğan olması için talepte bulunmuştu. Ancak başbakan bu taleplere sıcak bakmamıştı. İlk kez AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, geçtiğimiz günlerde bu isim değişikliği konusunu gündeme taşımış, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise, geçtiğimiz gün konulu Rize Üniversitesi'nde tartışmaya açmıştı.