'Kırık midyeler' filminde polise taş attığı için 4 ay hapis yatan 15 yaşındaki Uğur Barış Mehmetoğlu başrolü oynuyor.

Milliyet gazetesinin haberine göre, yönetmen Seyfettin Tokmak’ın ilk uzun metraj filmi “Kırık Midyeler”, bu cuma seyirciyle buluşacak. 15 yaşındaki amcaoğulları Hakim ve Faysal’ın Almanya’daki akrabalarından gelen bir mektuba bel bağlayıp Mardin’den İstanbul’a geldikten sonra yaşadıklarını anlatan filmde, polise taş atmaktan 4 ay hapis yatan 15 yaşındaki Uğur Barış Mehmetoğlu başrol oynuyor.

Yönetmen Tokmak’ın Mardin’de keşfedip hayatını değiştirdiği Mehmetoğlu, Nusaybinli kalabalık bir ailenin çocuğu... Performansı nedeniyle bir de Norveç yapımı projede rol alan Mehmetoğlu, filmde başrolü paylaştığı Seydo Çelik ile ilk kez İstanbul’a geldi ve burada hayatında ilk kez sinemada kendi filmini seyretti.

Bakanlık destek verdi

Oyunculuk konusunda gelen yeni tekliflere açık olduğunu söyleyen Mehmetoğlu ve Seydo Çelik’e filmde “Kanıt” dizisinin komiseri Engin Benli’nin yanı sıra Bosna Hersek’te ünlü bir isim olan Selma Alispahic, İpek Kızılörs, Enzo Ikah, Volga Sorgu ve Cumhur Sarı eşlik etti.

Senaryosunu Kenan Kavut’un kaleme aldığı film, Türk, Kürt, Boşnak ve Afrikalı oyuncuları da bir araya getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Bağımsız Yapımcılar Birliği (EAVE) ve İsveç Film Enstitüsü’nün desteğiyle çekilen filmin senaryo yazarı ve yönetmeni Türk, ses operatörü İranlı, ses tasarımcısı Alman, color correction’ı Belçikalı, müzikleri ise İsveçli bir müzisyene ait.