Davada bugün nihai kararın verileceğini düşünen ve çoğu sanık yakınının yanı sıra CHP milletvekilleri ile il yönetiminden de çok sayıda kişi duruşma salonuna geldi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasının 103. duruşmasında dava konusu Balyoz plan seminerini gerçekleştiren eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, MHP Milletvekili Engin Alan ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı Halil İbrahim Fırtına'nın da aralarında bulunduğu 214 tutuklu sanık ile 7 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Hastanede olduğu öğrenilen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, Ergin Saygun ve İrticayla Mücadele Eylem planı belgesindeki ıslak imzanın da sahibi olduğu ileri sürülen emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 36 tutuklu sanık ile Ergenekon davasından tutuklu ancak Balyoz davasından tutuksuz yargılanan Levent Ersöz ise duruşmaya katılmadı.

CHP Milletvekili ve Genel Başkan yardımcısı Umut Oran'ın adı ile yayın yapan internet sitesinde 'Karar çıkması beklenen Balyoz davası öncesinde....' ifadelerinin yer alması, davanın bugün nihai karara bağlanacağı düşüncesini de beraberinde getirdi. 'Dava bitecek' düşüncesiyle diğer günlere oranla duruşmaya katılımın oldukça yoğun olduğu gözlendi. Duruşma salonuna toplam 400 kişi alındı. İzleyicilerin, kendi aralarında bugün davanın karara bağlanacağını konuşmaları ise dikkat çekti. İzleyicilerin yanı sıra CHP Milletvekili ve Genel Başkan yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Milletvekilleri Fatma Nur Serter, Kadir Gökmen Öğüt, CHP il Başkanı Oğuz Kağan Salıcı ve CHP il yönetiminden de bazı yetkililer davaya izleyici olarak katıldı. CHP'li heyet, sanık avukatları için ayrılan bölümde oturmayı tercih etti.