Cami önüne gelen bir grup “Şehitler ölmez vatan bölünmez” diye slogan atınca, şehit yakınları “İyilik yapmak istiyorsanız dua edin lütfen” diyerek grubu susturmaya çalıştı.
 
Şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşınarak askeri top arabasına konuldu. Bu sırada cami önünde toplanan ve Türk bayrakları açan grubun “PKK Meclis'te yurtseverler hapiste” sloganına tepki gösteren şehit yakınları “Vatan hainleri sizsiniz” diye bağırdı.
 
Bir şehit yakını da “Taşkınlık yapmayın, bu parti meselesi değil. Başbakan'a da Selahattin Demirtaş'a da sesleniyorum, gelsinler gencimi geri versinler” dedi.
 
Şehit yakınları, çevredekiler tarafından sakinleştirilirken, polisler de slogan atan grubu uzaklaştırdı. Şehit erin cenaze Kadifekale Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.
 
 
'AĞABEYİMİ AL BAYRAKLARA SARIP MI GÖNDERECEKTİNİZ'
 
Evin önünde duran ambulansa binen annesi Fadime Türkmen, nişanlısı Kezban Göktaş ve kardeşleri 10 yaşındaki Nermin ve 19 yaşındaki Merve Türkmen tabuta sarılarak göz yaşı döktü. Küçük kardeşi Nermin’in "Ağabeyimi böyle al bayraklara mı sarıp gönderecektiniz’ diyerek ağlaması, görenleri duygulandırdı. Fenalaşan anne Fadime ile kız kardeşi Merve’ye sağlık görevlileri müdehale etti.
 
KONYA'DAKİ TÖRENE 10 BİN KİŞİ KATILDI
 
YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİ KATILDI
 
Şehidin cenazesi evin önünde yaklaşık 10 dakika durduktan sonra ambulansla törenin düzenleneceği Selçuklu İlçesi’ndeki Mürşitpınar Camisi’ne getirildi. Buradaki törene Vali Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı ve 3’üncü Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Ak Parti Konya Milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Kerim Özkul, Mustafa Kabakçı, Mustafa Baloğlu şehidin yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
 
'KOMUTANLARA SÖYLEYİN ASKERLERİ ÖLDÜRTMESİNLER'
 
Vali Aydın Nezin Doğan, baş sağlığı dilemek üzere Türkmen ailesi’nin yanına gitti. Bu bırada Şehidin kızkardeşi Nermin Türkmen, Vali Doğan’a ”Bunlar hep askerleri öldürüyorlar. Komutanlara söyleyin askerleri öldürtmesinler’ diyerek göz yaşı döktü. Tören sırasında Türk Bayrağı’na sarılı tabuta sarılan küçük kızkardeş Merve Türkmen de "Bizi bırakıp nereye gidiyorsun’ diyerek ağladı. Küçük kız, yakınları tarafından teselli edildi.
 
AĞABEYİNİN FOTOĞRAFINI TAŞIDI
 
Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Şehit Er Halil İbrahim Türkmen’in cenazesi top arabasına konuldu. Bu sırada küçük kardeşi Nermin ağabeyinin fotoğrafını eline alarak top arabasının önüne geçti. Bando eşliğinde askeri adımlarla ağabeyinin fotoğrafını taşıdı. Yaklaşık 500 metre top arabasında giden şehidin cenazesi, daha sonra omuzlara alındı. Tekbir ve terör örgütü aleyhine atılan sloganlar eşliğinde Konya Garnizon Komutanlığı Şehitliği’ne getirilen şehit Er Türkmen toprağa verildi.
 
SİNOP
 
BOYABATLI ŞEHİT ER DURSUN’U SON YOLCULUĞUNA 5 BİN KİŞİ UĞURLADI
 
Belenoluk Jandarma Karakolu’na cumartesi akşamı PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Er Ömer Dursun için bugün memeketi Sinop’un Boyabat İlçesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Terhisine 70 gün kala şehit olan er Ömer Dursun’un cenazesi, Boyabat Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra 5 bin kişinin katıldığı kortej eşliğinde Merkez Caddesi’ndeki Otogar alanına getirildi. Ellerine Türk bayrakları alan çok sayıda kişi, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak yaklaşık 300 metre yürüdü.
 
 
Tören alanında şehit askerin 7 çocuk annesi 62 yaşındaki Gülizar Dursun oğlunun tubutuna sarılıp gözyaşı döktü. Acılı anneyi yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehit ağabeyleri 23 yaşındaki Bayram ve 24 yaşındaki Vural Dursun tören sırasında fenalık geçirdi. İki ağabeye 112 acil servis ekipleri alanda müdahale etti. Bayram ve Vural Dursun, tören süresince güçlükle ayakta durabildi.
 
Düzenlenen törene şehidin ailesinin yanı sıra Ak Parti Sinop Miletvekili Mehmet Ersoy, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Sinop’un CHP’li Belediye Başkanı Baki Ergül, Kastamoğnu Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Sinop Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Erkan Arıkan, sivil, mülki ve askeri erkan temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Öğleleyin kılınan cenaze namazının ardından Şehit Ömer Dursun’un cenazesi Boyabat İlçesi Darıözü Köyü’nde defnedildi.
 
ANTALYA
 
Siirt’te PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Er Adem Yörük’ün cenazesi memleketi Antalya’da toprağa verildi. Şehit Er Yörük’ün babaocağı Antalya’nın Korkuteli İlçesi Küçükköy Beldesi’nde düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Öğle vakti gerçekleştirilen cenaze töreni için çevre ilçeler, beldeler ve köylerlerden vatandaşlar Küçükköy’e akın etti. Askeri konvoyla memleketine getirilen Şehit Er Yörük’ün cenazesi Küçükköy girişinde Türk Bayraklarıyla karşılandı. Cenaze beldede ilk olarak baba evine ulaştı. Burada tekbirlerle karşılanan Şehit Er’in cenazesi son kez evine girdikten sonra omuzlarda cenaze namazının kılınacağı Merkez Camii’ne getirildi. ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Askere uzanan eller kırılsın’ diye sloganlar ve Türk Bayraklarıyla yürüyen kalabalık, şehidin cenazesini yaklaşık 1 kilometre omuzlarda taşıdı.
 
ANNESİ FENALAŞTI
 
Merkez Camii önünde katafalka konulanan Şehit Er Adem Yörük’ün tabutunun başına ilk olarak baba İlyas Yörük geldi. Baba Yörük oğlunun tabutunun başında gözyaşlarını sildi ve ağlamayacağına söz verdi. Ardından anne Meryem Yörük, askerin yardımıyla kalabalığın içinden oğlunun tabutuna ulaştı ve şehit düşen oğlunun tabutunu son kez öptü. Bir ara fenalaşan anne Yörük’ün koluna kadın astsubaylar girdi.
 
NİŞANLISI ELİNİ TABUTTAN AYIRMADI
 
Şehit Er Adem Yörük’ün 42 gün sonra terhis olmasıyla birlikte evlilik hayalleri kurduğu nişanlısı 20 yaşındaki Özlem Karadağ, şehidin fotoğrafıyla birlikte cenazenin yanına geldi. Şehidin fotoğrafını sımsıkı kucağında tutan Karabağ’ın kolunda ise Şehit Er Adem Yörük’ün iki kardeşinden birisi 19 yaşındaki Mükerrem Yörük vardı. Özlem Karabağ, nişan yüzüğünün takılı olduğu sağ elini şehidin tabutunun üzerinden hiç ayırmadı. Cenaze namazının başlamasıyla bir kenara oturan Karabağ’ı aile ve askerler sakinleştirmeye çalıştı.
 
Antalya’nın Korkuteli İlçesi Küçükköy Beldesi’nde düzenlenen cenaze törenine ailesi vatandaşların yanı sıra Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, CHP ve AK Partili Antalya milletvekilleri katıldı. Merkez Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra Şehit Er Adem Yörük’ün cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi.
 
PERVARİ ŞEHİDİ KÜRTÇE AĞITLARLA TOPRAĞA VERİLDİ
 
SİİRT’in Pervari İlçesi Belenoluk Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 6 askerden Jandarma Onbaşı 20 yaşındaki Recep Gök, memleketi Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi Akçayol Köyü’nde Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
Pervari’nin Belenoluk Köyü Jandarma Karakolu’na önceki gece PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Ankara GATA’da şehit olan Jandarma Onbaşı Recep Gök, memleketi Beytüşşebap’ın Akçalı Köyü’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Onbaşı Gök’ün cenazesine Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, Beytüşşebap Kaymakamı İhsan Selim Beydağ ile yaklaşı 3 bin kişi katıldı.
 
BABASI KÖY KORUCUSU
 
Babası Hüseyin Gök’ün Akçayol Köyü’nde geçici köy korucus olan Gök’ün 4 aylık asker olduğu, bekar ve 9 çocuklu bir ailenin oğlu olduğu belirtildi. Helikopterle köye getirilen şehit Gök’ün cenazesi omuzlara alınarak son kez baba evine götürüldü. Burada anne Fatma, baba Hüseyin ve şehidin yakınları Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşlarına boğuldu. Anne ve baba Gök, oğullarının tabutuna sarılarak gözyaşları dökerken yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.
Şehit Gök’ün cenazesi daha sonra 500 metre mesafedeki köy camiine götürülerek, burada kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında yine Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
HALASI PKK’NIN DAĞ KADROSUNDA
 
Şehit Recep Gök’ün halası Emine Gök’ün 20 yıl önce PKK’ya katılmak üzere dağa çıktığı belirtildi. Hala Gök’ün PKK’nın üst sorumlularından olduğu ve örgütte ’Rujen Jirki’ kod adını kullandığı öğrenildi.