Beyazperdenin unutulmaz filmlerinden Paris'te Son Tango'nun oyuncusu Maria Schneider'ın açıklamaları herkesi şaşırttı. Schneider Daily Mail Gazetesi"ne yaptığı açıklamada "Bana senaryoda olmayan seks sahnesini oynattılar. Marlon Brando ile Bernardo Bertolucci"nin tecavüzüne uğramış gibi hissettim. İntiharı bile düşündüm" dedi.


FİLMDEN UNUTULMAZ KARELER- Foto-galeri

1972 yılında film çekildiğinde henüz 19 yaşında olan Schneider, pornografik bir sahnede oynayacağından haberi olmadığını, ancak senaryoda olmayan bu sahneyi yazan Marlon Brando tarafından zorlandığını açıkladı. Brando"nun kendisine tecavüz eder gibi seks yaptığı tartışmalı sahne konusunda Schneider şunları söyledi:

"O sahne orijinal senaryoda yoktu. Gerçekte Marlon"un fikriydi. O sahne çekileceği sırada bana söylendi ve ben çok kızdım. Avukatımı arayıp senaryoda olmayan bir sahneyi oynamaya zorlanamayacağımı söylemem gerekirdi. Ancak o yaşta böyle şeyleri bilmiyordum. Marlon bana "Korkma Maria, bu sadece bir film" dedi. Ancak sahneyi çekerken, Marlon"un yaptığı şey gerçek olmasa bile ben gerçekten gözyaşı döktüm. kendimi aşağılanmış hissettim; doğruyu söylemek gerekirse hem Marlon hem de Bertolucci tarafından birazcık iğfal edilmiş gibi hissettim. Çekimden sonra Marlon ne özür diledi ne de teselli etmeye geldi. O filmden sonra kendimi uyuşturucu haplara verdim ve intihar etmeyi bile düşündüm."