ABD’nin New York kentinde evsiz bir adamın yolda bayılması üzerine olay yerine gelen polis, sahibini korumaya çalışan köpeğe 2 el ateş etti. Köpek etraftakilerin çığlıkları arasında yere yığıldı.

Gündüz vakti gerçekleşen olayda kaldırımda bayılan ve nöbet geçirmeye başlayan adamın başından ayrılmayan pitbul cinsi köpek, yaklaşan polislerden huzursuz oldu ve havlamaya başladı.

Bu sırada caddeden geçmekte olanlar adama yardımcı olmak isteyince Star adındaki köpek korkarak etraftakilerden birinin bacağını ısırdı.

Olaya müdahale etmek için olay yerinde bulunan polis memurlarından biri kendisine yönelen Star’a iki el ateş ederek köpeği etkisiz hale getirdi.

'ADAMI TEKMELEMEYE BAŞLADILAR'

Olayı izleyenlerden bazıları polise tepki göstererek “Bunu nasıl yapabildin?” diye bağırdı.

Görgü tanıklarından Aida Feliciano olayla ilgili New York Daily News gazetesine bilgi vererek polis memurlarının evsiz adamı tekmelediklerini, köpeğin de sahibini korumak için agresifleştiğini söyledi.

Feliciano sözlerine şöyle devam etti: “Ambulansı çağırmak yerine adamı tekmelemeye başladılar.”

Olaydan sağ kurtulan Star'ın hayvan hastanesinde tedavi edildiği belirtildi.

New York polisi bir kaç gün önce dünyaca ünlü Times Meydanı’nda kendilerine bıçak çeken uyuşturucu bağımlısı Darrus Kennedy’e, bütün uyarılarına rağmen teslim olmadığı için, 12 el ateş ederek öldürmüştü.