CHP lideri Kılıçdaroğlu “Bir rektörün gençlere kızıp "siz susun ben sizin yerinize düşünürüm" anlayışıyla hareket etmesi, oranın bir üniversite olmadığını, o rektörün de rektör ve bir bilim adamı olmadığını gösterir” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni Parti Meclisi"nin (PM) ilk toplantısı öncesi soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Pakdemirli"nin öğrencileri azarlamasıyla ilgili olarak, “Bir rektörün gençlere kızıp "siz susun ben sizin yerinize düşünürüm" anlayışıyla hareket etmesi oranın üniversite olmadığını, o rektörün de rektör olmadığını gösterir” dedi
Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

REKTÖR REKTÖR DEĞİL:
Bir yöneticinin, rektörün, gençlere toleransla davranmaması, onların bir anma etkinliğine oldukça sert sözlerle engel olması üniversiteye yakışmaz. Üniversiteler özgürlük mekanlarıdır. Özgürlüğün olmadığı yerde bilim de olmaz. İnsanlık yetişmez. Bir rektörün gençlere kızıp "siz susun ben sizin yerinize düşünürüm" anlayışıyla hareket etmesi oranın üniversite olmadığını gösterir, o rektörün de rektör olmadığını gösterir, bilim adamı olmadığını gösterir.
RESMİ DİLİMİZ TÜRKÇE: Anadil yasağının kaldırılmasıyla ilgili olarak ilk yasa teklifini veren CHP"dir. Ama dilimiz Türkçe"dir, resmi dilimiz Türkçe"dir. Resmi dilin yanına başka bir dili koymak, doğru değildir, ülkeyi böler, ayrıştırır. Belçika örneği önümüzde duruyor, aynı kökten gelen insanların farklı dili konuştukları için bölündüklerini görüyoruz. Bu tablo önümüzde dururken, farklı bir dili Türkçe"nin seçeneğiymiş gibi ortaya koymanın doğru olmadığına inanıyoruz.
PERDE ARKASI MESAJI: Bu konuda özellikle Sayın Başbakan"ın sessiz kalmasını da bir türlü anlayamıyoruz. Ülkeyi pazarlamakla görevli bir Başbakan"ın bu olaylara sessiz kalması "acaba perde arkasında yapılan görüşmelerin bir sonucu mudur?" diye bir kaygıyı da gündeme getiriyor.
AYİM KARARI UYGULANMALI: (Askeri Yüksek İdare Mahkemesi"nin 3 komutanın terfi ettirilmesine ilişkin kararının anımsatılması üzerine) Biz bir hukuk devletiyiz, hukuk devletinde yargı kararları uygulanır. Anayasanın emri bu, verilen yargı kararlarına siz de uyacaksınız.
Hukukun üstünlüğüne inanan bütün toplumlar yargının verdiği karara kendi kuralları ve zaman içinde uyarlar. Uymak da zaten zorunludur, uymayanlar görevlerini kötüye kullanmış olurlar.