Bakanlar Kurulunun "237 Sayılı Taşıt Kanunu Kapsamında Edinilecek Taşıtların Menşei, Silindir Hacimleri ve Diğer Niteliklerinin Belirlenmesine Dair Karar"ı Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, kaymakamlıklar ve emniyet daireleri hariç aralarında Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM Başkanı, Bakanlar, Genelkurmay Başkanı, valiler, üniversite rektörleri, yüksek yargı organlarının başkanları gibi bazı makamların emir ve zatlarına verilenler ile güvenlik önlemli (zırhlı) araçlar, koruma altına alınanlarla ilgili yönetmelik hükümlerine göre tahsis olunanlar ve idarelerin yurt dışı teşkilatları için yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilebilecek. Bunların dışında kalanlar için ise söz konusu araçlar hibe dahil her ne suretle olursa olsun edinilemeyecek.

Söz konusu taşıtların silindir hacimleri 1.600 cc'yi geçemeyecek. Yerli muhteva oranı yüzde 50'nin altında kalan taşıtlar yabancı menşeli sayılacak. Binek ve station-vagon dışındaki araçlar için anılan sınırlamalar uygulanmayacak.