BirGün gazetesi yazarı Attila Aşut, TGC tarafından Basın Özgürlüğü Ödülü'ne layık görülen gazetesi muhabiri Zeynep Kuray'a O ödülü alma kardeşim! diye seslendi.

"Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, “Basın Özgürlüğü” ödüllerini bu yıl, kıdemli meslektaşımız Ferai Tınç’ın yanı sıra, tutuklu iki genç gazeteciye vermeyi uygun bulmuş. TGC’den yapılan açıklamaya göre, Büyük Seçici Kurul, sayıları 100’e yaklaşan tutuklu gazeteciler adına 2012 Basın Özgürlüğü Ödülü’nün Bedri Adanır ile Zeynep Kuray arasında paylaşılmasını kararlaştırmış…

BİRGÜN'ÜN GÖZÜNÜ BUDAKTAN ESİRGEMEYEN MUHABİRİ

Bu iki basın emekçisinden Zeynep Kuray, bizim gazetenin gözünü budaktan esirgemeyen acar muhabiridir ve yaptığı haberlerden dolayı aylardır Bakırköy Kadın Cezaevi’nde yatıyor. Aslında “yatıyor” demek, pek de doğru bir niteleme değil. Çünkü “her yerde haber var” anlayışına uygun davranan arkadaşımız, cezaevini adeta BirGün gazetesinin Bakırköy Temsilciliği’ne dönüştürmüş durumda. Oradan gönderdiği haberleri gazetemizde okuyorsunuz…

BEN YERİNDE OLSAM ÖDÜLÜ ELİMİN TERSİYLE İTERDİM

Zeynep kardeşimiz; dürüst, ilkeli duruşu ve cezaevinde bile gazetecilikten vazgeçmeyen inatçı tutumuyla, bizim gönlümüzde zaten ödüllerin en büyüğünü kazanmış biridir. TGC’nin ödülü ise kendisine bir şey katmak şöyle dursun, ondan bazı şeyleri alıp götürebilir. Ben onun yerinde olsam, bu ödülü elimin tersiyle iterdim!

Başlıca iki nedenle:

1. Öncelikle, yurtseverlerin ve dürüst gazetecilerin F Tipi operasyonlarla art arda içeri tıkıldığı bir dönemde, TGC yöneticileri, özel yetkili savcılara bavulla “belge” taşıyan bir insanı “başarılı gazeteci” diye ödüllendirdikleri için!

2. Soner Yalçın yönetimindeki Odatv’ye önce ödül verip, arkadaşlarımız tutuklanınca bu ödülü askıya aldıkları için!

BALIK HAFIZALI OLMADIĞIMIZI GÖSTERMEK İÇİN

Evet, sanıldığı kadar “balık hafızalı” olmadığımızı ve TGC’nin büyük ayıplarını unutmadığımızı göstermek için bu ödülü geri çevirmeliyiz.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Odatv’ye verdiği ödülü askıya aldığını açıkladığında, tutuklu arkadaşlarımız, “Bizim o ödüle ihtiyacımız yok!” diyerek onurlu bir davranış sergilemiş ve ödülü reddetmişlerdi.

Şimdi sıra Zeynep Kuray’da. Kabul etme o ödülü kardeşim! Sana da bu yakışır!