Antalya’da “peruklu öğretmenlere soruşturma iznini” bizzat  İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay’ın verdiği ortaya çıkarken, bu ismin, Anasol-M döneminde DSP’li Bakanların referansıyla milli eğitim müdürü atandığı tesbit edildi.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, peruklu öğretmenlere soruşturma skandalı basına yansıyınca “Soruşturma iznini ben değil, yardımcım verdi” diye kendini savunmuş, sorunun, Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nden kaynaklandığını ileri sürmüştü.

Ortaya çıkan 1 Aralık 2010 tarihli belgede müfettişler Ömer Sarı ve Emin Uyanık’ın talebi üzerine peruklu öğretmenlere soruşturma iznini Gülay’ın verdiği görülüyor. Akit, Gülay’la ilgili yeni bir bilgiye ulaştı. Antalya Milli Eğitim Müdürü Gülay, milli eğitim müdürlüğü görevine Anasol-M döneminde DSP’li Bakanların referansıyla atanmış.

İŞTE BELGESİ

Osman Nuri Gülay, 2000 yılında Kayseri Milli Eğitim Müdür Yardımcısıydı. Anasol-M iktidardaydı ve Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu’ydu. Dönemin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı DSP’li Hüsamettin Özkan’ın, Gülay için Milli Eğitim Bakanı DSP’li Bostancıoğlu’na bir yazı gönderdiği saptandı. Akit’in ulaştığı 11.01.2000 tarihli bu yazıda Özkan, Bostancıoğlu’ndan Gülay’ı Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü olarak atamasını istiyor.

VE ATANIYOR

Dini bütün MEB personeline karşı yürüttüğü fişleme ve sindirme politikalarıyla bilinen DSP’li Bostancıoğlu da, Özkan’ın torpil yazısını “Sn. Acar” diye paraflayarak, gereği için Personel Genel Müdürü’ne gönderiyor. Ve Osman Nuri Gülay bir süre sonra istenilen bu göreve atanıyor.

HALEN DE GÖREVDE OLMASI DİKKAT ÇEKİYOR

İlk Milli Eğitim Müdürlüğü görevine bu şekilde Anasol-M döneminde DSP referansıyla atanan Gülay’ın, AK Parti iktidarı döneminde de bu görevini sürdürmesi dikkat çekiyor.

Gülay’ın görevi, 2004 yılında, AK Partili Hüseyin Çelik yönetimindeki MEB’de üst düzey bir bürokrat hemşerisinin devreye girmesiyle Yozgat’a kaydırılıyor. Gülay, 2006 yılında da buradan şimdiki görev yeri olan Antalya’ya atanıyor.

yeniakit