Afganistan'da görev yapan Türk Birliği'nin komutanı Kurmay Albay Faruk Sungur ile bir uzman çavuş geçirdikleri trafik kazasında şehit oldu.

Acı haberi dün Mısır yolculuğu öncesi basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi. Kazanın, Albay Sungur'un bulunduğu aracın Faryab kentinden dönüşü sırasında başka bir kamyonla çarpışması sonucu meydana geldiği belirtildi. Kurmay Albay Sungur'un yanısıra bir uzman çavuşun da şehit olduğu kazada aracın arkasında oturan bir komutanın da ağır yaralandığı öğrenildi.

Kurmay Albay Sungur'un Ağustos'ta yapılacak Afganistan seçimlerde Mezar-ı Şerif'teki güvenliği sağlamakla görevlendirilen Türk birliğini ziyarete gittiği buradan da Faryab'a gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik ve Dostluk Gücü'nde (ISAF) görev yapan Türk Birliği'nin komutanı olan Sungur daha öncede Kosova'daki Türk Taburu'nda kuvvet komutanlığı yapmıştı. Haberi duyuran Cumhurbaşkanı Gül, "Afganistan'da görev yapan birliğimizden bir subay ve bir uzman çavuş maalesef trafik kazasında şehit olmuştur. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerinin acılarını paylaşıyorum" dedi.
Milliyet