İzmir'de yaşayan, ancak tüm Türkiye'de, 'Atatürk'ün kucağında oturan kız çocuğu' olarak tanınan 101 yaşındaki Nuriye İdil, kaldığı huzurevinde düşerek kalça kemiğini kırdı. Bu yaştaki kişiler için en tehlikeli rahatsızlıklardan olan kalça kırığından ameliyat olan İdil, bir mucizeyi gerçekleştirerek iki günde ayağa kalkıp yürüme egzersizlerine başladı. Acı çekmesine rağmen kendisini iyi hissettiğini söyleyen Nuriye İdil, "Şu an çok iyiyim, beni tekrar ayağa kaldıran hastane çalışanları ve doktorlara teşekkür ediyorum" dedi. İdil ayrıca, Atatürk'le çektirdiği fotoğrafın da kendisi için en büyük gurur olduğunu, o anları hiç unutmadığını dile getirdi.

Ulu Önder Atatürk, yurt gezileri sırasında uğradığı Konya'da o zaman Mevlana İlkokulu öğrencisi olan Nuriye İdil'i de kucağına alarak sevip birlikte fotoğraf çektirdi. O resimdeki kız çocuğu yıllar sonra ortaya çıktı ve tüm Türkiye'de tanındı. Şu anda 101 yaşında olan İdil, Urla'da kaldığı huzurevinde geçirdiği kaza sonrasında düşerek kalça kemiğini kırdı. Hemen hastaneye kaldırılan Nuriye İdil, ilk müdahalenin ardından Universal Ege Sağlık Hastanesi'ne sevk edildi. Yaşlılar için, kemiklerin kolay kaynamaması ve yatağa bağımlı hale getirmesinden dolayı bazı rahatsızlıkları tetiklemesi nedeniyle en tehlikeli rahatsızlıklardan olan kalça kemiği kırığının tedavisi için İdil, hemen ameliyata alındı. Prof. Dr. Can Koşer'in, Dr. Serdar Söylev'le gerçekleştirdiği başarılı ameliyetın ardından Nuriye İdil, aynı hastanede tedavi altına alındı. Uzun süre tedavisinin devam edeceği belirtilen Nuriye İdil, ilerlemiş yaşına rağmen mucizeyi gerçekleştirdi. İdil, ameliyatın üzerinden 2 gün geçtikten sonra ayağa kalktı ve doktorların gözetiminde yürüme egzersizlerine de başladı.

Ameliyatı yapan Prof. Dr. Can Koşer, "Nuriye Hanım, yaşı itibariyle özellikle bu tür kırılmalar için tehlikeli bir hastaydı. Çünkü tedaviye geç yanıt verebiliyorlar. Ama Nuriye Hanım, bizim için adeta bir mucizeyi gerçekleştirdi, ayağa kalktı. Artık bundan sonra kendi gayretiyle eskisi gibi yürümeye başlayacak" dedi.

'EN BÜYÜK GURURUM ATATÜRK'

Yaşadığı talihsiz olayın ardından kalçasındaki kırılmadan dolayı büyük acı yaşadığını söyleyen Nuriye İdil, "Şu an çok iyiyim, beni tekrar ayağa kaldıran hastane çalışanları ve doktorlara teşekkür ediyorum" diye konuştu. İdil ayrıca, Atatürk'le çektirdiği fotoğrafla ilgili de konuştu. Nuriye İdil, "Atatürk'ün kucağında bulunduğum sırada çekilen resim en büyük gururum oldu. O anları hiçbir zaman unutmuyorum. Atatürk'ün ilkelerinden hiçbir zaman ayrılmadım. Bu yaşımda bile onun için mücadele ederim" dedi. (DHA)