"Bi Ermeni Var" isimli kitabında Hrant Dink cinayetinin şifrelerini anlatan Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan, içinde 4 adet Kaleşnikof mermisi ve beyaz bere bulunan paketle tehdit edildi...

Beyaz bere ve mermiler... Mesaj gayet açık...

Hrant Dink cinayetine başka bir cepheden baktığım "Bi Ermeni Var: Hrant Dink Operasyonu'nun Şifreleri" kitabım çıktığı andan itibaren tehdit içerikli telefonlar gelmeye başlamıştı. Fakat dün akşam saatlerinde doğrudan bir mesaj gönderdiler.

"Dink gibi vururuz"

Beyaz bir bere ve Kaleşnikof mermileri. Mesaj açıktı. 'Seni de Hrant Dink gibi vururuz' diyorlardı. Kargo paketinin üzerinde Hamide Gül Çakır yazıyordu. Yozgat Yerköy'den gönderilmiş gözüküyordu. Terörle mücadele ekipleri dün akşam gerekli çalışmaları başlattılar. Ancak ne postalayan bulunabilecek ne de o kargo şirketinin güvenlik kamerası çalışıyor olacaktır!

İşin garibi bu olayın meydana geldiği gün biz Başbakan Erdoğan ile Ukrayna yolunda Hrant Dink cinayetini konuşmuştuk. Başbakan Erdoğan "Tetikçileri yakaladıklarını ama perde arkasındakilere ulaşamadıklarını anlatmıştı. Önemli olan da ana kuman-dadakiler" demişti. Sanki birileri bu açıklamayı teyit etmek istermişçesine kitabın yazarına beyaz bere ve Kaleşnikof mermileri yolluyorlar. Demek ki kitap doğru noktalara işaret ediyor. Demek ki kitap cinayetin arkasına ışık tutuyor. Doğru iz üzerinde yoğunlaşmışım demektir. Yoksa bu kadar rahatsızlığa neden olmazdı.

"Ecel takdir, değişmez"

Tabii ki can sıkıcı bir durum. Bir gazeteci cinayetini aydınlatmaya çalışıyorsunuz. Tehditlerden önce bazı meslektaşlarınızın acımasız linç girişimlerine muhatap alıyorsunuz. Ardından da doğrudan canınıza kast eden bir hareket geliyor. Beyaz bere ve mermi yolluyorlar. Bu mesajın ne anlama geldiğini bilecek donanımdayım. Ama şunu da biliyorum. Allah'ın verdiği canı ancak o alacaktır. İnancım gereği de 'ecel tekdir değişmez'.
Hrant Dink'i koruyamayan devlet beni de koruyamayacaksa diyecek bir şey yok. (Adem Yavuz ARSLAN)

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin yeni bağlantıların yer aldığı "Bi Ermeni Var: Hrant Dink Operasyonu'nun Şifreleri" adlı kitabın yazarı Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan'a
içinde 4 adet Kaleşnikof mermisi ile Dink cinayeti zanlısı Ogün Samast'ın beyaz beresine benzeyen bir bere bulunan kutu gönderildi. Arslan adına gazetedeki ofisine dün akşam 17. 30'da gönderilen bir kargo paketinden kalem kutusu içinde beyaz bere ile 4 Kaleşnikof mermisi çıktı.

Yerköy'den gönderilmiş

Terörle Mücadele Şube Müdürlü ğü'ne bağlı ekipler Arslan'ın ofisinde gönderilen paketi ve içindekileri tek tek inceledi. Yapılan araştırmada kargonun, Yozgat'ın Yerköy ilçesin den gönderildiği belirlendi. Kitabı 18 Ocak'ta raflardaki yerini alan Arslan'a sürekli tehdit telefonları geldiği de öğrenildi. Yaklaşık 3 saatlik incelemenin ardından olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Suikastın şifreleri

Arslan'ın geçen hafta piyasaya çıkan, "Bi Ermeni Var: Hrant Dink Operasyonu'nun Şifreleri" isimli kitabı 4 yıl boyunca gizli kalan birçok gerçeği gözler önüne serdi. Kitapta Hrant Dink cinayetinin 2002'de başlayan "ulusala dalga" ve "antimisyoner" kampanyanın bir sonucu olduğunu anlatan Arslan, çok çarpıcı belgelere de yer verdi. Kitapta yer alan 12 Mart 2003 ve 17 Kasım 2003 tarihli iki Genelkurmay belgesinde misyonerliğin "tehdit" olarak görüldüğü, bunların Dink operasyonu sürecini tetiklediği anlaşılıyor. Kitapla birlikte ilk kez ortaya çıkan şemaya göre ise cinayet planının tüm ipuçlarının jandarmada olduğu gözler önüne seriliyor.

bugün