Zonguldak'ın Kilimli Beldesi Çamlık Mahallesi'nde bir evin önünde bulunan ve hastanede küvezde kalan Kaya bebek, hastane personelinin ilgi odağı oldu.

Kaya bebeğin ailesinin kim olduğu araştırılıyor. Herşeyden habersiz olan Kaya bebekse etrafa gülücükler saçıyor.

EVLİ OLMAYANLARDA EVLAT EDİNEBİLECEK

Anayasa Mahkemesi, “eşlerin, ancak birlikte evlat edinebileceklerini, evli olmayanların evlat edinemeyeceklerini” öngören Türk Medeni Kanunu hükmünün iptal istemini yarın esastan görüşecek.

Köyceğiz Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi, baktığı bir davada, 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun “Birlikte evlat edinme” başlıklı 306. ve “Tek başına evlat edinme” başlıklı 307. maddesinin ikinci fıkrasının iptaline karar verilmesi istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu.

Yüksek Mahkeme, iptal istemini yarın yapacağı gündem toplantısında karara bağlayacak.

Kanunun iptali istenen 306. maddesi, “Eşlerin, ancak birlikte evlat edinebileceklerini, evli olmayanların birlikte evlat edinemeyeceklerini” öngörüyor. Madde, eşlerin en az 5 yıldan beri evli olmaları veya 30 yaşını doldurmuş bulunmaları şartını da getiriyor.

Kanunun iptali istenen 307. maddesinin 2. fıkrası ise “Otuz yaşını doldurmuş olan eş, diğer eşin ayırt etme gücünden sürekli olarak yoksunluğu veya iki yılı aşkın süreden beri nerede olduğunun bilinmemesi ya da mahkeme kararıyla iki yılı aşkın süreden beri eşinden ayrı yaşamakta olması yüzünden birlikte evlat edinmesinin mümkün olmadığını ispat etmesi halinde, tek başına evlat edinebilir” hükmünü içeriyor. DHA