Irak sınırındaki olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunduğu sırada darp edilen Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, yoğun ziyaretçi nedeniyle kendi isteğiyle hastaneden taburcu olarak, otele yerleşti. Yavuz, doktorun rapor yazacağını söylemesine rağmen, yarından itibaren görevinin başına geçeceğini de belirtti.

Gülyazı Köyü'nde dün taziye çadırına giden ve bir grup tarafından darp edilen Kaymakam Yavuz'a yönelik bu saldırıdan büyük üzüntü duyan Şırnaklılar, Kaymakam Yavuz'a “destek olmak ve “geçmiş olsun” dileğinde bulunmak için Şırnak Asker Hastanesi'nde adeta akın etti.

ULUDERE KAYMAKAMI YAŞANANLARI ANLATTI

Kaymakam Yavuz, yoğun ziyaretçi talebi üzerine hastaneye gelen vatandaşların mağdur olmaması ve hastanede hizmetin aksamaması için kendi isteği üzerine hastaneden taburcu edildi. Ziyaretçilerin kendisini daha rahat şekilde kabul etmesi için otele yerleşen Yavuz'u, aralarında öğrencilerin de bulunduğu çok sayıda kişi gruplar halinde ziyaret ediyor.

Şırnaklıların yoğun ilgisi nedeniyle duygulanan Kaymakam Yavuz, yaptığı açıklamada Şırnak halkından çok büyük ilgi gördüğünü belirterek, ziyaretçilerin yoğunluğu nedeniyle hastaneden kendi isteğiyle taburcu edildiğini söyledi.

Hastaneye gelen ziyaretçilerin giriş ve çıkışta sıkıntı yaşamaması ve hastanedeki hizmetin aksamamı için taburcu olmayı kararlaştırdığını anlatan Yavuz, “Şırnak halkına devlet, şahsım ve ailem adına teşekkür ediyorum. Olayın olduğu andan itibaren büyük teveccüh gösterdiler. Ziyaretçiler saldırıdan çok büyük üzüntü duydup, kınadıklarını illetiyor” dedi.

Bu Naif'in değil, kaymakamın meselesidir

Yavuz, saldırıya birkaç provokatörün neden olduğunu ve bu saldırının asla bölge halkına mal edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Ben yarından itibaren sayın valim izin verirse iş başı yapmak istiyorum. Doktor rapor yazacağını söyledi, ama kabul etmedim. Yarından itibaren görevimin başına geçeceğim.

Ben Muş'un önde gelen bir aşiretinin mensubuyum. Sağ olsunlar aşiret mensuplarının ileri gelenleri arayıp, gelmek istediklerini söylediler. Ama değişik provokatif eylem olmasın diye müsaade etmedim ve gelmelerine izin vermedim. Bunun bana yapılan bir hareket olmadığını söyledim. Bu devlete yapılan bir eylemdir, devlet kendi görevini kendi yerine getirecektir. Bu Naif'in meselesi değil, kaymakamın, devletin meselesidir. Devlet de gereğini yapıyor. Aşiretime de sağ duyulu davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz Uludere ve Şırnak halkını çok seviyoruz. Bölge insanıyım, Uludere'ye gönüllü geldim ve gönülden de hizmet ediyorum. Annem çok üzüldü, kimsenin onu üzmeye hakkı yok.”

Ziyaretçilerden Hilal Belediye Başkanı Cafer Benek ise Uludere ve Şırnak halkı bu olayı kınayıp, lanetliyor ve üzüntüyü paylaşıyor” dedi.

Şiyhan Mahalle Muhtarı Kamuran Kara da, provokatif eylemden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, “İnsanları galeyana getirip, olay çıkardılar” diye konuştu.