Şehit Tevfik Fikret Polis Merkezi'nde Yeni Şafak Yazarı Salih Tuna'ya yapılan kötü muamele ile ilgili olarak soruşturma açıldı. 2 müfettiş polis merkezinde inceleme yapacak.

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna'nın Fatih Şehit Tevfik Fikret Polis Merkezi'nde sebepsiz ve uygunsuz şekilde gözaltına alınması ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Yaşadığı psikolojik travma sonucu başına gelenleri anlatmakta zorlanan Salih Tuna'nın, polis merkezinde görevli polis memuru Yaşar B. tarafından yaklaşık bir saat azarlanması ve hakarete maruz bırakılması İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişlerini harekete geçirdi.

ATALAY EL KOYDU

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert'i dün telefonla arayarak olayla ilgili bilgi alan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yaşanan tatsız olaydan dolayı üzüntülerini iletti ve sorumlular hakkında gereken işlemin yapılacağını söyledi. Olayın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü de harekete geçti. Emniyet, iki müfettiş örevlendirerek Şehit Tevfik Fikret Polis Merkezi ve burada görev yapan polis memuru Yaşar B. hakkında inceleme başlattı.

Bir de ceza yazdılar

Oğlunu Fatih'teki bir spor salonuna aracıyla bırakan gazeteci Salih Tuna, Şehit Tevfik Fikret Karakolu'na on metre kala durduğu için zorla araçtan çıkarılarak yaka paça gözaltına alındı. Saatlerce ayakta bekletilen tehdit ve azar işiten Tuna, daha sonra trafik cezasına çarptırıldı. Yaşadığı şoku uzun süre üzerinden atamayan Tuna, daha sonra karakolda yaşadıklarını okuyucularıyla paylaştı.