Güvenlik kamerasındaki kapüşonlu kişinin kendisi olduğunu itiraf eden B.E. Musa'ya hırsızlık yaptırmak istediğini ve korkan Musa'nın yere düşüp kafasını taşa çarptığını söyledi.

Erzurum'da 9 Kasım gecesi tren garının kuzeyindeki metruk bir binada Musa Kanğ'ın cesedinin bulunmasıyla ilgili soruşturma kapsamında, 16 yaşındaki madde bağımlısı ve 30'un üzerinde suç kaydı bulunan B.E. tutuklandı. B.E, mahkemece tutuklanarak Erzurum Kapalı Cezaevine konuldu.

DÜŞÜNCE KAFASINI ÇARPTI

Telsizler Mahallesi'ndeki evinden gözaltına alınan alınan B.E.'nin, annesiyle birlikte psikoloğa konuştuğu öğrenildi. Çocuk yaşına karşın 52 suçtan sabıkası bulunan ve 'nitelikli kasten adam öldürme' iddiasıyla tutuklanan B.E.'nin, psikoloğa “Hapse girersem kendimi öldürürüm” dediği ileri sürüldü. B. E, psikologun ardından avukat eşliğinde konuştuğu çocuk Cumhuriyet Savcısına verdiği ifade de ise cinayeti kabul etmedi. B.E., savcıya verdiği ifadede, “Musa'yı okuldan aldım olay yerine kadar götürdüm. Hırsızlık yaptırmak için tehdit ettim. Ancak ben öldürmedim. Olay yerinde alkol alan amcasının oğlu S. K., geldi bana bağırdı. Ben de Musa'yı bırakarak kaçtım” şeklinde ifade verdiği ileri sürülüyor.

MONTUNDA KAN İZİ BULUNDU

Güvenlik kameralarındaki kapüşonlu montun arkasında Musa'ya ait olduğu tahmin edilen kan izlerine rastlandığı bildirildi. B.E'nin, ölen Musa Kanğ'ın birlikte yürüdüğü kişi olduğu belirlendi. Yetkililer, 7 farklı bulgu olduğunu, bunlar arasında S.K'ye ait bir bulgu olmadığını ifade etti.

Hırsızlık yaptıracaktım

B. E., Çocuk Şube Müdürlüğünde psikoloğa verdiği ifadede “Musa'yı daha önceden tanımıyorum. Korkak bir çocuk olan Musa'yı okul yolundan hırsızlık yaptırmak amacıyla tehdit ederek götürdüm. Sonra o metruk binaya gittik. Ben bağırınca Musa, korkudan titremeye başladı. Üzerine gidince Musa, yere düştü ve kafasını taşa çarptı. Ardından kuyuya düştü. Musa'nın kafasından kan aktığını görünce korktum ve kaçtım" dedi./yeni şafak