İRTİCA ile Mücadele Eylem Planı ile birleştirilen İnternet Andıcı davasının tutuklu sanığı Albay Ziya İlker Göktaş, mahkemedeki çapraz sorgusunda “Andıca paraf atmamı Dursun Çiçek istedi” dedi. “İrtica ile mücadele eylem planının askeri usulleri uygun olmadığı, bir kurmay subay tarafından hazırlanmış olamayacağına ilişkin tutanağı hazırlama emrini kim verdi?” sorusuna firari sanık dönemin Bilgi Destek Daire Başkanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı’nın verdiği cevabını verdi.

Andıç askeri yazım tekniğine uygun

Göktaş, kendisinin de parafe ettiği andıcın askeri prosedür ve yönergelere, usullere uygun bir çalışma olduğunu belirtmesi üzerine söz alan tutuklu sanıklardan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, “Andıç askeri usulleri uygundur, ancak ekleri askeri yazışma usullerine uygun değildir. Başlığı, gizlilik derecesi, hazırlayanın imzası, askeri yazışma usullerine uygun değildir” diye konuştu.

İnternet Andıcı’nın eklerine bakmadığını ifade eden Göktaş’a Haşıloğlu, “Savunmalara bakıldığında TSK’da hiyerarşi ve titizliğin olduğunu, diğer taraftan da o yapmışsa ben bilmiyorum, üstüm bilir’ gibi savunma tarzı var. Paraf attım ama eklerini görmedim diyorsunuz” sözleri üzerine Göktaş, “Ben ‘Haberim yok’ diye kimsenin üzerine sorumluluk atmadım. Ekleri incelemeden andıcı parafe ettim. Andıca paraf atmamı isteyen Dursun Çiçek’e eklerini sormadım. ‘Nerede bunun ekleri’ demedim. Hata yaptım, kabul ediyorum” dedi.
star