Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğn son günlerde tartışma konusu olan Özel Yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özel Yetkili Mahkemeler tartışmasının MİT Müsteşarının ifadeye çağrılması ile başladığını ifade eden Erdoğan ' Burada yargı her şeyi bir kenara koyup yürütme alanına girme gibi bir adım attı. Siz hangi şartlarda MİT müsteşarını dinleyebilirsiniz bu belli. Şüpheli sıfatıyla çağırırsanız burada her şey alt üst olur. Burada devletin tekerine çomak sokmak gibi olur. ' dedi.

BENİM MÜSTEŞARIM YAZI VERMEZ 
'Benim müsteşarımın kimseye OSLO'da falan bir yazı vermek gibi bir şey söz konusu olamaz. ' diyen Erdoğan 'Bölücü terör örgütlerinin sitelerinde çıkan yazıları delil olarak iddianameye koyarsanız olmaz. MİT müsteşarım adaya giderken bile 'terörle mücadele konusunda ne yapabiliriz'in mücadelesini veririz diyorlar. ' ifadelerini kullandı.

ALACAKSANIZ BENİ ALIN 
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a sahip çıkan Erdoğan ' 'Ben ilk olarak Emre Bey'le bu süreci başlattım. Yardımcıları olan hanfendi de bu süreçte aynı adımları attı. Burada iyice çizmeyi aşan bir adım atıldı. Bana bağlı olan müsteşarımı alırsanız ben durmam. Ha alacaksanız beni alın. Yargı kalkıp burada yardımcı olmak yerine bu kadar önemli kurumları bir şüpheye sevk ederse nasıl çalışacaklar.Ondan sonra siz çalıştıracak insan bulamazsınız. Bu ister istemez 'Biz devlet içinde ayrı bir devletiz' diyerek Cumhurbaşkanı'na kadar herkesi çağırırım diyebiliyor. Çağırdım oldu diyebiliyorlar. ' dedi.