TV8 ekranlarında yayınlanan Erkan Tan ile Başkentten programına konuk olan HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, 28 Şubat soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

O dönem beşli çete veya bizim çete diye ortaya çıkan, Erbakan Hocanın başbakan olduğu hükümeti yıkmak için ellerinden gelen çabayı gösteren sivil toplum örgütlerinin genel başkanları olduğuna dikkat çeken Malkoç, 'O dönemki TÜRK-İŞ genel başkanı Bayram Meral, TESK genel başkanı Derviş Günday, TOBB genel başkanı Fuat Miras, TİSK genel başkanı Refik Baydur'u beşli çete diye gazeteler manşet manşet verdi ' dedi.

Bu başkanların 2 Mayıs 1997 'de brifing aldığını söyleyen Şeref Malkoç, 'Brifing aldıktan sonra 3 Mayıs'ta Genelkurmay'dan kendileri aranıyor ve deniyor ki; 'aferin iyi yapıyorsunuz, görev artık sizde.' Sonra 15 günlük bir çalışma yapıyorlar. TÜRK-İŞ 'te oturup bildiri hazırlayıp okuyorlar. Ardından 25 Mayıs 'ta eylem planını yapıyorlar ' şeklinde konuştu.

HAS Partili Malkoç, bahsettiğim bu tarihlerin Refik Baydur 'un 'Bizim Çete ' kitabında olduğunu ve o kitapta yapılanların teker teker anlatıldığını söyledi.

Şeref Malkoç, 'Genelkurmay'dan telimat aldık, askerlerde brifing aldık diye zaten kendileri itiraf ediyorlar ' dedi.