"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 196 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın 16. duruşması görülmeye başlandı. Dava kapsamında, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile Genelkurmay Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Başkanı Koramiral Kadir Sağdıç, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ve Albay Dursun Çiçek"in de aralarında bulunduğu 196 sanık yargılanıyor.

ÇETİN DOĞAN SAVUNMASINA DEVAM EDİYOR

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi"nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi"ndeki salonda yapılan duruşmaya tutuklu sanıklar eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Albay Dursun Çiçek"inde aralarında bulunduğu 159 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada ayrıca 26 tutuksuz sanık da hazır bulundu. Duruşmaya tutuklu sanık eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan"ın savunmasının alınmasıyla devam ediyor.

"DÖNEMİN İSTANBUL VE BURSA JANDARMA KOMUTANLARI TANIK OLARAK DİNLENSİN"

05-07 Mart 2003 tarihinde 1. Ordu Komutanlığı"nda gerçekleştirilen plan seminerine katılan 162 kişiden sadece 48 kişinin suçlandığını ifade eden Doğan, "Peki, bu 48 kişinin seçimindeki özel bir kriter kullanılmış mı? Bizim gördüğümüz kadarı ile Hayır. Bu seçimi yaparken, iddianamedeki ifadeleriyle de çelişkiye düştüklerinin galiba farkında değiller. İddianamelerinde daha öncede belirttiğim gibi sözde darbe için anlaşma yaptığım general rütbesindeki iki Jandarma Bölge Komutanı bu dava ile ilgili sanık değil. Bunlar İstanbul ve Bursa Jandarma Bölge Komutanlarıdır. Onların da bu davada tanık olarak dinlenmelerini talep ediyorum" diye konuştu.

Soruşturmayı yürüten savcıların seminerle ilgili birçok orijinal belgeyi adli emanete kaldırdığını ve adli emanette alınan klasörlerdeki yüzlerce sayfanın eksik olduğunu iddia eden Doğan, "Savcılarımızın iş görmede gösterdikleri özen sayesinde bu salonun sanıklara ayrılmış bölümünde oturan 147 saygın insan 11 Nolu CD de yer alan 287 dosya içerisindeki dijital belgelerin üst verilerinde kullanıcı olarak veya belgenin içerisinde sırf isimleri geçtiği için boyunlarına sanık yaftasının asıldığını tekrar hatırlatalım" ifadelerini kullandı.

SANIKLARIN 20 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Sanıklar hakkında "Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs" suçundan 10 ile 20"şer yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

Vatan