Şahin, Muş'un Varto ilçesinde görev dönüşü silahlı saldırı sonucu şehit olan Astsubay Başçavuş Erdinç Aydın ilgili, “Bir ikisi ele geçirildi. Etraflıca yapılan ve devam eden takibat sonucu yakalandılar. Kalanları yine takipteler, çalışmalara devam ediliyor. Takip yürütülüyor. Ama bir astsubayımız şehit, 4–5 militan etkisiz hale getirilmiş.” dedi.

İdris Naim Şahin, Sakarya’nın Hendek ilçesinde Elmacık Doğal Mineralli Su Şişeleme Tesisleri'nin açılışına katıldı. Şahin, burada, Muş'un Varto ilçesinde Astsubay Başçavuş Erdinç Aydın'ın şehit olduğu terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Şahin, “Bir ikisi ele geçirildi. Etraflıca yapılan ve devam eden takibat sonucu yakalandılar. Kalanları yine takipteler, devam ediliyor. Takip yürütülüyor. Ama bir astsubayımız şehit, 4-5 militan etkisiz hale getirilmiş.” diye konuştu.

Şahin, şunları kaydetti: “Sonuçta kan var ortada. Biri aziz kan, temiz kan, diri de maalesef kirletilmiş kan. Belki onlar için de keşke demek durumundayız. Zira biliyoruz ki bir düzen var, Kandırma düzeni. Bir düzen var korkutma düzeni. Bir düzen var, kaçırma düzeni. Bir düzen var cebren köleleştirme düzeni. Bu düzenin öğüttüğü sözüm ona militan dedikleri, sözüm ona terörist dediğimiz bir insanlar grubu var. Çoğu gençler grubu var. Ortalama ömrü hiç bir zaman 30-35’in üzerine geçemeyen zavallılar grubu var. Onların bir kısmı bu ülkenin annelerinin babalarının çocukları ve çoğu yerde annelerin babaların rızası olmadan kaçırılan kandırılan bu çocuklar üzerinden yürütülen bir kanlı oyun var bu ülkede. Biz bu oyuna hep dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bu oyuna ayna tutmaya çalışıyoruz. Bu oyunun arka planını anlatmaya çalışıyoruz.”