İş başa düştüğünde hizmetten asla kaçmayacağını dile getiren Başkan Sever, işinin, sorumluluğunun farkında olduğunu ifade etti.

Ormanlı beldesinde, 2004 yılından bu yana 2 dönemdir belediye başkanlığı görevini sürdüren Yaşar Sever (51), belediye başkanlığının başından bu yana çok sıkıntılar çektiğini, en fazla sıkıntıyı kepçe operatöründe yaşadığını söyledi. Beldede yıkım ve kazı işlerini yapan Belediye Başkanı Yaşar Sever, başlarda büyük takdir toplamış, ancak sonraki zamanlarda bu takdir yerini tepkiye bırakmış.

Belediye adına kepçe almak için girişimlerde bulunduğunda, İller Bankası'nın kredi vermediğini ve bu nedenle kendi şirketi adına bir kepçe aldığını ifade eden Sever, "Belediyemizde kepçe yoktu. İller Bankası bize kredi vermedi. Ben de işlerin yürümesi için kendi şirketim adına iş makinesi aldım. Yaklaşık 2 sene boyunca bu makineyi belediye adına kullandım. Ben de bu arada operatör oldum. Edindiğim tecrübe ve avantajımı şu anda burada kullanıyorum. İlk kez iş makinesinin üzerine çıktığımda bana oldukça büyük ve devasa geldi. Herkesi önüme katacak gibi gördüm. Daha sonra kullandıkça elim ayağım alıştı. Şu anda gayet güzel kullanabiliyorum." dedi.

"İNSANLAR OLAYLARI ÇABUK UNUTUYOR"

İnsanların, yaşadıklarını çabuk unuttuklarına dikkat çeken Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, "İnsanlar yaşadıklarını çok çabuk unutuyor. Bildiğim kadarıyla insan hafızası 40 gün sonra özelliğini yitirirmiş. İlk baştan çok güzel, olumlu tepkiler aldık. Sonradan olumlu tepkiler dezavantaja geçti. Bazı yerlerde insanın kıymeti bilinmiyor." diye konuştu.

ESKİ 3 BİNAYI İŞ MAKİNESİYLE YIKMIŞ

Beldede güzelleştirme adına çalışmalar da yapan Başkan Sever, Ormanlı İlköğretim Okulu bahçesinde yeni yapılacak olan Atatürk büstünün yerinin temizlenme çalışmalarını tamamladıktan sonra geçtiğimiz günlerde 1950'li yılarda yapılan 3 binayı valilik bilgisi dahilinde yıktığını söyledi. Sever, "Şu anda burada ilköğretim yolu geçtiği için öğrencilerimize herhangi bir sıkıntı olmasın, üzerine yıkılmasın diye hem burası birinci derece deprem bölgesi olduğu için yıkmak istedik. Buranın yıkılmasıyla ilgili olarak mal sahiplerine de bildirdik. 15-20 gün önceden bildiri yaptık. Ev sahiplerine ya kendilerinin yıkmasını, eğer yıkmazlarsa bizim yıkabileceğimizi söyledik. Biz de yıkım aşamasındayız. Bu çalışmaların ardından beldemiz daha temiz bir görünüme sahip olacak. Bu binalarda yaşam yoktu. 1953 yılında yapılmış. Ahşap bir binaydı. Kullanılmadığı için çökmek üzereydi." şeklinde konuştu.

"KİRALADIĞIMIZ OPERATÖR BENİ BU İŞE SEVK ETTİ"

Belediye Başkanı Sever, "Eğer özveri ile hizmet etmek sıkıntı yaratacaksa Biz ona hazırız" dediği konuşmasında, son olarak operatörlüğe nasıl başladığını da anlattı. Sever, şöyle dedi: "Belediye olarak teknik açıdan arayışa girmiştik. İş makinesi almak istedik. İller Bankası'ndan bize çıkan kredi 4 bin liraydı. Makinenin kendisi ise 130 bin liraydı. 2004 yılında kendi şirketim adına bir makine aldım. Bir de bu makineyi kullanması için operatör bulduk. Ama operatörü çalıştıramadık. Aldığımız arkadaş kendi kafasına göre çalışmaya başladı. Baktım ki olacak gibi değil. Ben de makinenin başına çıktım. Sağda solda çalışarak eğitim görerek operatör oldum. Sonra da belediye adına bir makine aldık. Belediyede operatör kadrosu olmadığı için ben yürütmekteyim."

Boş vakitlerinde, belde sakinleri ve esnafla biraraya gelen Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, beldenin sorunlarını halkla konuşarak çözüme ulaştırmaya çalıştığını söyledi.