Isparta'daki İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı olarak görev yaparken YAŞ kararlarıyla Şemdinli merkezli 34. Hudut Tugay Komutanlığı'na atanan ancak emekliliğini talep eden Tuğgeneral Necati Tekin'in generalliğe terfisinden bir yıl sonra emekliliğini istemesi farklı yorumların yapılmasına neden oldu.

Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'ün yazısına göre 2011 yılında tuğgeneralliğe terfi ederek Isparta'daki İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'na atanan Tekin, 1-4 Ağustos tarihlerinde YAŞ kararıyla Şemdinli merkezli 34. Hudut Tugay Komutanlığı'na atandı.

TSK teamüllerine göre Isparta'daki görev yerinde 1 yıl daha kalması beklenen ve tuğgenerallik rütbesiyle en az 3 yıl daha TSK'ya hizmet etmesi gereken Tekin, Şemdinli'ye atandıktan hemen sonra emekliliğini talep etti.

Şemdinli olayları mı etkili?

Tuğgeneral Tekin'in bu talebinin ardında artan şiddet olayları ve Şemdinli'de son yaşananların olduğu ileri sürüldü.

YAŞ kararlarının onaylanması nedeniyle Şemdinli'deki bu kritik göreve kurum içi bir atama yapılması bekleniyor. Bu doğrultuda YAŞ'ta başka bir göreve atanan bir tuğgeneralin Şemdinli'ye atanması öngörülüyor. Bu kararın da kısa bir süre içinde verilmesi bekleniyor.

1 yıl önce generallik rütbesine yükseltilen bir subayın ani bir kararla emekliliğini istemesinin nedeni konusunda resmi bir açıklama yapılmadı.

Tuğgeneral Tekin, emekliliğinin ardından görevini devretmeye hazırlanıyor. YAŞ kararlarıyla Isparta'daki İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'na Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz atanmıştı. Tuğgeneral Tekin'in Isparta'daki veda ziyaretlerinin devir teslim törenine kadar sürmesi öngörülüyor.