OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun yayınladığı için 3 yıl hapisle yargılanmasına neden olan, polisle hakim ve savcıların buluştuğu iftar yemeği fotoğraflarının, bir hakim tarafından verildiği ortaya çıktı.

Bu gerçeği ortaya çıkaran Hakim Köksal Şengün ve Avukat Tülay Bekar arasında geçen bir konuşma şöyle:

T.B( Avukat Tülay Bekar): Hakim arkadaşlarından biri vermiş fotoğraflarını. ‘Bu nasıl birliktelik’ başlığı ile çıkacak haber Hürriyet gazetesinde.

K.Ş( Ergenekon davası eski mahkeme başkanı): Orda çekilen resimleri Hakim arkadaşımız gazeteciye verdi.

Baykal iddianamede D.B. diye yer aldı

Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay’ın 1 numaralı sanık olduğu, “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” iddianamesi kabul edildi. Oktay hakkında 26 yıl hapis istenen iddianamede, CHP eski lideri Deniz Baykal’ın adı da kodlanarak girdi.

“Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs” iddianamesi İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede soruşturmanın 2009’da 155 polis ihbar hattına gelen ihbarla başladığının altı çizildi. İddianamede şüphelilerin Ergenekon terör örgütünün yargı yapılanması içinde faaliyet gösterdiği ve örgütün adliye içerisine sızmak için stratejiler geliştirdiği belirtilerek, “Örgütün amaç ve hedefi, bir şekilde soruşturmaya muhatap örgüt yöneticisi ve üyesi şüphelilerin usulsüz olarak soruşturmadan kurtararak tahliyesini sağlamak, yargılaması devam eden davayı etkisizleştirmek, davanın görülmekte olduğu mahkemeyi çalışamaz hale getirmek olduğu tespit edilmiştir” denildi.

Baykal’ın adı kodlandı

İddianamede söz konusu sanıkların teknik takibe takılan telefon görüşmeleri de yer aldı. Sanıklardan Seyfi Oktay’ın telefon görüşmelerinde CHP eski lideri Deniz Baykal ile Anayasa Mahkemesi Üyesi Fulya Kantarcıoğlu da yer aldı. Ancak iddianamede Deniz Baykal ve Fulya Kantarcıoğlu’nun isimleri kodlanarak yazıldı. Deniz Baykal iddianamede D.B, Fulya Kantarcıoğlu ise F.K olarak yer aldı.

Şengün’ü etkilediler

İddianamede sanıkların, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün’ü etkileme, baskı ve yönlendirme faaliyetleri yürüttüğü ileri sürüldü. Sanıkların, Şengün’ü etki altına alarak, öncelikle dosyayı görevsizlik kararıyla Ankara’ya göndermesi ya da emekli olması yönünde baskı yaptıklarının anlatıldığı iddianamede, “İkinci olarak mahkeme başkanlığından uzaklaştırmak ve HSYK tarafından yeni bir başkan atanmasını sağlamak için Yargıtay’a üye seçtirmeye çalıştıkları ve Şengün’ü etkileyerek bazı tutuklu şahısları tahliye ettirdikleri anlaşılmaktadır” denildi.

26,5 yıla kadar hapisleri istendi

Sanıklar hakkında 10 yıldan 26,5 yıla kadar değişen hapis cezaları isteniyor. Seyfi Oktay’ın “Terör örgütüne üye olmak, kişisel verileri kaydetmek, yargı görevini yapanı etkilemek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs”suçlarından 10 yıl 9 aydan 26,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Etki altına alınmak istendiği iddia edilen hakim Köksal Şengün ise sanıklar arasında yer almadı.