Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın kendisini protesto eden Nesimi Yiğit Eryılmaz’ı kürsüye çıkararak konuşturması, kamuoyunda beğeni topladı. Ancak genç eylemci, bakanın ‘kameralar önünde şov yaptığı’ görüşünde. Nesimi, kısa bir süre önce Kayseri’de Yıldız’ı protesto etmek isteyen arkadaşlarının gözaltına alınmasını da bunun kanıtı olarak gösteriyor.

Yıldız, Gazi Üniversitesi’nde katıldığı bir törende, 23 yaşındaki Maliye öğrencisi Nesimi Yiğit Eryılmaz tarafından protesto edildi. Ancak bu protesto farklı sonuçlandı. Eylemci, karga tulumba salon dışına çıkarılmadı, gözaltına alınmadı. Aksine Bakan Yıldız protestocu öğrenciyi kürsüye çağırarak, konuşmasına imkân verdi. “Bakan’ın beni kürsüye çağırmasını beklemiyordum” diyen Eryılmaz, Bakan Yıldız’ı protesto etme nedenini ise şöyle açıklıyor: “Bakanın üniversiteye konuşmacı olarak geldiğini duyunca, konuşmanın yapılacağı salona gittim. Amacım, iktidarın antidemokratik uygulamalarını protesto etmekti. Eylemi tutuklu gazeteci öğrenciler için yaptım. Aralarında liselilerin de olduğu 500 tutuklu öğrenci var.”

‘Çaya gitmeyeceğim’
Protesto eylemine başlar başlamaz korumaların müdahale ettiğini anlatan Eryılmaz, “Ağzımı ve burnumu kapattıkları için nefes almakta güçlük çekiyordum. Bir süre nefessiz kaldım. Kameralar üzerime yoğunlaşınca Bakan’ın müdahalesi geldi. Beni kürsüye almasının en büyük nedeni, Türkiye’nin dört yanındaki öğrencilerin mücadelesidir” dedi.
Türkiye Gençlik Birliği üyesi olduğunun altını çizen Eryılmaz, Bakan Yıldız’ın çay içme teklifine olumlu yanıt vermeyeceğini söyleyerek, “Bana kartını vermek istedi, almadım” diye konuştu. Eryılmaz, ailesinin ‘Seninle gurur duyuyoruz’ dediğini de aktardı.