İnternet andıcı davasının ek klasörlerinde yer alan belgelere göre Eruygur, söz konusu sitelerin alan ve kiralama ücretlerini kendi hesabından ödedi. Soruşturmayı ilk başlatan Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla sitelerin alan ve isim hakkının kiralandığı firmanın yöneticilerinin ifadesi alındı. Şahısların tamamı, siteleri Jandarma'ya kiraladıklarını kabul etti, parasının ise Şener Eruygur tarafından ödendiğini aktardı. 'Gizlilik' içinde gerçekleştirilen anlaşma gereği firmanın Jandarma'ya servis hizmeti bile sağladığı tespit edildi.
 
Sanıkları arasında Orgeneral Nusret Taşdeler ve Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın da bulunduğu internet andıcı iddianamesinin ek klasörlerinde çarpıcı bir bilgi yer alıyor. Edinilen bilgilere göre, Genelkurmay'ın hükümet aleyhine kara propaganda yapmak için internet siteleri kurduğu iddiası üzerine soruşturma başlatan dönemin Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, çarpıcı bir ayrıntıya ulaştı. Genelkurmay'da hükümeti yıpratmak ve psikolojik harp için faaliyete geçirilen kara propaganda sitelerinin 2002-2003 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı'nda da kurulduğunu tespit etti. Savcı Öz'ün 2002-2003 yıllarında Şener Eruygur'un banka hesabından Marketweb Servis sağlayıcı Fidan İletişim Hizmetleri AŞ adlı bir firmaya ödeme yapıldığını belirlemesi üzerine söz konusu bilgiye ulaştığı aktarıldı. Savcı daha sonra Emniyet'e yazı yazarak Eruygur'un firmaya yaptığı ödemeleri internet sitesi alanı ve isim hakkı satın almak için yapıp yapmadığının araştırılmasını istedi. Emniyet de firma Ankara'da olduğundan Ankara Emniyet Müdürlüğü'yle irtibata geçti.
 
Söz konusu firmanın yetkilileri Mahmut Günter Önel, Mert Dayanır ve Murat Hüseyin Candan'ın ifadelerine başvuruldu. Mehmet Günter Önel, 30 Nisan 2010 tarihli ifadesinde; şirket hesaplarına yatırılan ücret karşılığında internet hattını kiraya verdiklerini ve şirketlerine gelen bazı Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevli olduklarını söyleyen şahısların siteyi kiraladıklarını ifade etti.
 
ERUYGUR'UN ADI ÖDEMEDE TESPİT EDİLDİ
 
Mert Dayanır ise şirketin internet hattı kiralama işlerini takip ettiğini belirtti. Dayanır, "Jandarma görevlilerinde yapılan kiralama işlemi gizlilik içerisinde yapılıyordu. Faturalar Tayfun Kavaslar isimli tanımadığım bir şahsa kesiliyordu. Faturada adres olarak Eryaman 1. Etap Kurtuluş Blokları 32. Sokak 1/3 Ankara adresi yazıyordu. Şirket muavin defterine kayıt yapıldığı sırada 15 Ağustos 2003 tarihli ödemede Mehmet Şener Eruygur isminin yazılı olduğunu tespit ettik. Kiraya verilen internet hatlarının kim tarafından kiralandığını bilmiyorum. Ancak duyduğum kadarıyla Jandarma Genel Komutanlığı görevlileri tarafından kiralandığını ve internet hatlarının terörle mücadele amacı ile kullanıldığını yani örgüt sempatizanlarını tespit edebilmek amacıyla sanal internet siteleri kurduklarını biliyorum." diye konuştu.
 
Jandarma'ya servis hizmeti verdik
 
Murat Hüseyin Candan ise 6 Mayıs 2010 tarihli ifadesinde; 1999-2004 yılları arasında Fidan İletişim Hizmetleri AŞ'de teknik işlerde çeşitli görevlerde bulunduğunu anlattı. Hat kiralamak için Jandarma Genel Komutanlığı'ndan görevlilerin geldiğini vurgulayan Candan, "Hatta bu internet hattı ile ilgili olarak zaman zaman arızalandığı dönemlerde tamir etme amacıyla İstanbul yolu Batıkent kavşağında Jandarma Genel Komutanlığı'na servis gönderiyorduk." diye konuştu.
 
Firma yetkilileri, kiralama karşılığında verdikleri faturaları da teslim etti. Faturalarda Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 14 kez internet hattı kiralandığı görülüyor. Kiralama işlemlerinin Şener Eruygur'un jandarma genel komutanı olduğu 2002-2003 yılları arasında olması dikkat çekiyor. Ancak yapılan incelemelerde hangi web sitelerinin kullanıldığı belirlenemedi.
 
zaman