28 Şubat sürecinin 'kudretli paşası' emekli Orgeneral Çevik Bir de terör örgütüne yardımdan tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'da ele geçirilen ses kayıtları için ifade verenler kervanına katıldı. Avcı'nın yasa dışı yollardan ses kayıtlarını tuttuğu postmodern darbe döneminin önemli isimlerinden Bir, yaklaşık yarım saat ifade verdi.


M. HAMDİ EKİNCİ / İSTANBUL
Devrimci Karargah Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın ofisinde bulunan ses kayıtlarıyla ilgili ifade trafiği hız kesmeden devam ediyor. 28 Şubat sürecinin 'kudretli paşası' emekli Orgeneral Çevik Bir de Avcı'nın ses kayıtlarıyla ilgili ifade verenler kervanına katıldı.
SORULARI CEVAPSIZ BIRAKTI

Avcı'nın yasa dışı yollardan ses kayıtlarını tuttuğu 28 Şubat döneminin önemli isimlerinden Çevik Bir, ifade vermek için dün öğle saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne geldi. Savcı ve hakimlerin kullandığı kapıdan adliyeye giriş yapan Bir, bu sırada basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Postmodern darbe döneminde demokrasiyi rafa kaldıran ve yaptığı fişlemelerle öne çıkan Batı Çalışma Grubu'nun kurucusu olarak bilinen Bir, soruşturmayı yürüten savcı Kadir Altınışık'a yaklaşık yarım saat ifade verdi. Bir, adliye çıkısında da basın mensuplarının sorularına karşılık vermedi. Etrafını saran gazetecilere "İyi akşamlar" diyerek adliyeden ayrılan Bir, Avcı'dan şikayetçi olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi vermedi.

ERGENEKON'DAN İFADE VERMİŞTİ

28 Şubat döneminin aktörlerinden Bir, geçtiğimiz yıl Ergenekon soruşturması kapsamında da ifade vermişti. eski MİT'çi Nuri Gündeş'le birlikte Levent Adliyesi'ne gelerek yaklaşık 1,5 saat ifade veren Bir'in 28 Şubat dönemiyle ilgili sorulara cevap vermişti. Gündeş ise Abdullah Çatlı başta olmak üzere Susurluk'la ilgili ifade vermişti.

Koçman Paşa da şikayetçi

Devrimci Karargâh terör örgütüne yardım etmek suçundan tutuklanan emniyet müdürü Hanefi Avcı'dan çıkan ses kayıtları ile ilgili emekli Orgeneral İsmail Koçman, şikayetçi oldu. Sabah saatlerinde Beşiktaş'ta ki İstanbul Adliyesi'ne gelen İsmail Koçman, savcı Kadir Altınışık'a ifade verdi. Yaklaşık yarım saat adliyede kalan Koçman, adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada 'şikâyetçi olduğunu' belirtti. Koçman, "Tümgeneral iken görev yaptığım dönemde kurumsal santrallerin dinlenmesi neticesinde bir ses kaydım var. Başka bir şey yok." dedi. Konuşmanın içeriği için Koçman, "Bir hastane baştabibiyle görüşmem. Askeri veya göreve ilişkin konuşmalar yok." şeklinde konuştu. Dinlendiğini daha önceden bilmediğini söyleyen Koçman, "Yeni öğrendim" dedi.