BURSA'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ne bağlı Ovaazatlı Beldesi"nde dün yapılan belediye başkanlığı seçiminde kendisine hiç oy çıkmayan Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) Belediye Başkanı Adayı Orkun Köksoy, “Seçim sonucunu bildiğim için gitmedim” dedi. Ovazatlı'da sonuçların açıklanması ardından LDP Bursa İl Başkanı Ahmet Ardıç dün gece partiden istifa etti.

Kayıtlı 1287 seçmenin bulunduğu Ovaazatlı'da dün yapılan belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği seçimine katılım oranı yüksek oldu. Seçimde 5 sandıkta 1213 seçmen oy kullandı. AK Parti adayı İlhan Gürkaş 651 oyla belediye başkanı seçilirken, en yakın rakibi CHP adayı Celal Tunca 313 oy aldı. 53 oyun geçersiz sayıldığı seçimde DP'ye 92, MHP'ye 77, TP'ye 20 ve SP'ye 7 oy çıktı. Seçime katılan LDP'li aday Okun Köksoy'a ise hiç oy çıkmadı. İzmir'de oturan Orkun Köksoy, seçimlerde kendisine oy çıkmamasını doğal karşıladığını belirterek, şöyle konuştu:

“Çıkacak sonuç belliydi. Bırakın Ovaazatlı'yı, Türkiye'de bizi anlayan yok. Kendimizi anlatmamız için bize 50 yıl lazım. Ovaazatlı'dan aday olma gibi bir düşüncem hiç olmamıştı. Ancak İl Başkanı Ahmet Ardıç, Bursa"an aday çıkaramadığı için aday oldum. Yani Ahmet Ardıç beni bu adaylığa itti ve sonuç böyle oldu.” Orkun Köksoy'un yapılan seçimlerde beldeye gelmemesi ve kendisine hiç oy çıkmaması nedeniyle partinin Bursa İl Başkanı Ahmet Ardıç dün gece görevinden istifa etti. Ardıç, seçimde "İthal aday' olduğu için bu sonucu aldıklarını belirterek, “Kendisine bile oy atmaz” diye konuşu.

Ardıç, Ovaazatlı'daki seçim sürecinde iyi bir çalışma yapılmadığını ve sonucun bunun bir göstergesi olduğunu belirterek şöyle dedi: “Ovaazatlı"daki seçim sonucunu genel merkez benim suçummuş gibi göstermeye çalıştı. Buna dayanamayarak dün akşam istifa ettim. Belediye başkan adayı ithal olursa sonuç böyle olur. Kendisine bile oy atmaz. Samimiyetsiz ve inançsız bir politika izlendi. Üzgünüm.”